Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η Εκδήλωση του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" για την κοπή της πίτας


Την Κυριακή 3/3/13 πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας"

Σε ένα ζεστό χώρο στο κέντρο της Θήβας, στο "ουζερί του Μιχάλη" (Δημοτικό καφενείο) που βρίσκεται πάνω στην Αρχαία Καδμεία, τα μέλη του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" παρουσία του Καθηγητή Αρχαιολογίας κ.Θεόδωρου Σπυρόπουλου (επίτιμου καλεσμένου), του Αντιδημάρχου Θηβαίων κ.Αντρέα Χατζησταμάτη, του Περιφερειακού συμβούλου κ.Γιώργου Ψυχογιού, και πλήθος κόσμου, έκοψαν την πρώτη πίτα του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας."

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιώργος Πέππας, καλωσόρισε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση,«ζήτησε να προσθέσουν όλοι ένα λιθαράκι για να μπορέσει να έχει η πόλη την προβολή και την υποστήριξη που της χρειάζεται». Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ.Σπυρόπουλο για την προσφορά του στη Θήβα με την ανακάλυψη της Πυραμίδας, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Θηβαίων κ.Αντρέα Χατζησταμάτη για την παρουσία του. Ο κ Πέππας μεταξύ άλλων, ζήτησε την δέσμευση του Αντιδημάρχου Θηβαίων κ.Χατζησταμάτη για την εύρεση στέγης του συλλόγου, καθώς κάποιες από τις δράσεις του Συλλόγου το απαιτούν.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για μένα να βρίσκομαι σε μια πόλη που στα Νιάτα μου είχα την Ευτυχία να ερευνήσω σημαντικά μνημεία παγκόσμιας σημασίας, και ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για τον Ελληνισμό, στην πόλη της Θήβας» Μεταξύ άλλων τόνισε: «Πιστεύω ότι θα γίνουν ανασκαφές στην Καδμεία κ.τ.λ. Μαθαίνω για ξένα πανεπιστήμια που έρχονται και κάνουν ανασκαφές... Αυτά να τα ακούσει ο Αντιδήμαρχος και να τα μεταφέρει στην Δημοτική αρχή και στην κεντρική εξουσία. Ποιος θα σκάψει το Ανάκτορο?»
«Κόβοντας το πρώτο κομμάτι στην πίτα τόνισε: Εγω θα ακολουθήσω το παράδειγμα των Αγωνιστών του 21πρώτα: Για του Χριστού την πίστη την Αγία, και της Πατρίδας την Ελευθερία.  Για το Σύλλογο το δεύτερο κομμάτι. Για τους Αγαπημένους μου Θηβαίους το τρίτο κομμάτι».

Ακόμη στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου "Λάιος" κ.Αναστάσιος Φρούσιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Βιβλίου κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, και ο πρώην Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ.Σωτήρης Καραμαγκιώλης.

Την εκδήλωση κάλυψαν η ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ, οι Ιστοσελίδες ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ΘΗΒΑ SPOR, THIVA NIKOLAS.

Για το "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" Νίκος Χατζηδούρος

































Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο