Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

(ΑΝΤΙ ΑΡΘΡΟΥ) ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΧΟΝΕΣ* ΤΩΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ;;;


Η θαρραλέα παρέμβαση της Ευστρατίας Σουραυλά στη συγκέντρωση των (εν ενεργεία και αποστράτων) στρατιωτικών και Σωμ. Ασφαλείας του Δήμου Θερμαϊκού της 3/3/13.

Συνάδελφοι,



Λέγομαι Ευστρατία Σουραυλά, συνταξιούχος χήρα Πυρονόμου, μητέρα δύο παιδιών που τα μεγάλωσα 11 χρόνια μόνη και θα ήθελα, πριν πω αυτά που θέλω, να δηλώσω ότι είμαι μία Ελληνίδα πολίτης έξω από κάθε κομματική στέγαση και εξάρτηση, αλλά με μεγάλη αγωνία γι' αυτά που γίνονται στην πατρίδα μου.

Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι εξαιρετικό συμβαίνει ώστε εμείς που ανήκουμε στην τάξη των στρατιωτικών οικογενειών να προβαίνουμε σε ενέργειες που δεν έχουμε ξανακάνει τα τελευταία 70 τουλάχιστον χρόνια.

Παίρνω τον λόγο, διότι ως τώρα που λήγει η συνάντησή μας, άκουσα πολλά για το πώς θα οργανωθούμε καλύτερα για τις εκδηλώσες διαμαρτυρίας μας στις 9 και 13 Μαρτίου, για την οικονομική μας εξαθλίωση, αλλά δεν άκουσα τίποτε για την ουσία της διαμαρτυρίας μας.

Η Αλήθεια αυτή είναι πως, όλα αυτά τα οικονομικά μέτρα που εξαθλιώνουν την Ελληνική κοινωνία, κομμάτι της οποίας είμαστε και εμείς, οι οικογένειες στρατιωτικών, οφείλονται σε ένα μόνο γεγονός, μή οικονομικό, αλλά καθαρά πολιτικό: Το ότι στην Ελλάδα έχει καταλυθεί η Δημοκρατία, διότι έχει παραδοθεί η Αυτοδιάθεση της χώρας, δηλαδή η Ελευθερία της.

Αυτό, είναι μία μεγάλη Αλήθεια που κρύβεται επιμελώς, επί 24ώρου βάσεως από την επιστημονικά σχεδιασμένη προπαγάνδα του καθεστώτος πολιτικού συστήματος της κομματοκρατίας, του αποκλειστικού ενόχου της καταστροφής μας.

Η Αλήθεια, όμως, έχει ένα γνώρισμα: Πάντοτε νικά το Ψέμμα και τελικά, λάμπει.

Το ότι, λοιπόν, στην πατρίδα μας δεν έχουμε, πλέον, ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ, δηλαδή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να αποφασίζουμε εμείς για τη λύση των προβλημάτων μας, δηλαδή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, προκύπτει (όχι από εκτιμήσεις) αλλά από τα χειροπιαστά γεγονότα που βλέπουμε καθημερινά, να διαδραματίζονται στον τόπο μας και μόνον οι στρουθοκάμηλοι δεν βλέπουν.
Δηλαδή:
Νομίζω πως δεν υπάρχει κανένας που δεν βλέπει ότι η Οικονομία της χώρας έχει παραδοθεί στην Τρόϊκα. (Εδώ, έφτασε ο Πρωθυπουργός να λέει στον υπουργό του “πέσε κάτω στα τέσσερα” προκειμένου να μην αντιτάσσεται στην Τρόϊκα).

Η Εθνική Οικονομία, όμως, δεν είναι ένα εργοστάσιο ή ένας Οργανισμός κοινής ωφέλειας! Η Εθν. Οικ., για κάθε χώρα , είναι ο πλέον στρατηγικός και ζωτικός χώρος της και όταν παραδίδεται, παραδίδεται μαζί της και η ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ , δηλαδή η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τής Χώρας.

Όταν αυτή η παράδοση γίνεται προς συμφέροντα αντίπαλα και εχθρικά, (όπως είναι παντού και πάντοτε επί της Υφηλίου, τα συμφέροντα δανειστή και δανειζόμενου, ανήμπορου να εξοφλήσει τη δόση του), τότε η πράξη αυτής της παράδοσης αποτελεί ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Αυτό έχει συμβεί, στην Ελλάδα μας.

Η δικαιολογία που ακούγεται από τους ενόχους αυτής της προδοσίας, ότι “Αν δεν υπογράφαμε τα Μνημόνια, θα πτωχεύαμε” είναι γελοία, ανιστόρητη και ακόμη ένα μεγάλο ψέμμα των Μνημονιοφυλάκων μας, διότι ή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι το ύψιστο και ακριβότερο ανθρώπινο και κοινωνικό αγαθό. Δεν διαπραγματεύεται στα χρηματιστήρια και “τις αγορές” και δεν πωλείται ούτε αγοράζεται κάπου, αλλά μόνον κατακτάται με ποταμούς αίματος. Άρα, δεν μπορείς να δώσεις την Ελευθερία σου για να γλυτώσεις την πτώχευσή σου. Δεν μπορείς να δώσεις το Όλον για να γλυτώσεις μέρος. Είναι σαν να λές: θα πουλήσω το σπίτι για να γλιτώσω την κουζίνα ! Θα κάνω το παιδί μου “φυτό” για να μη του κόψουν το δάχτυλο !... Είναι αδιανόητο.

Η Αλήθεια αυτή (το ότι δεν υπάρχει, πλέον, Δημοκρατία στη χώρα) είναι πασιφανής και δεν μπορεί πιά να κρυφτεί με το γελοίο πρόσχημα της ύπαρξης εκλογών, καθώς όλοι μας έχουμε διαπιστώσει ότι η εκλογική διαδικασία έχει εκπέσει σε επιλογή προαποφασισμένων αποτελεσμάτων που, με τη δύναμη των ΜΜΕ (δηλαδή της οικονομικής ελίτ) επικυρώνονται στις κάλπες, από τους καταλλήλως εξαγοραζόμενους ή καθοδηγούμενους (με επιστημονικό τρόπο προηγμένων μεθόδων προπαγάνδας) πολίτες.

Δεν μπορούμε , λοιπόν, να αγνοούμε εμείς οι Έλληνες, με χαμένη την Ελευθερία μας και, υποχρεωτικά, και τη Δημοκρατία μας, (διότι Δημοκρατία χωρίς Ελευθερία δεν υπάρχει, όπως γνωρίζουν και οι πέτρες) αυτή την τεράστια απώλεια και να μην απαιτούμε πάση θυσία την αποκατάσταση της και να διαμαρτυρόμαστε για τα δευτερεύοντα, τα κλαδικά οικονομικά μας, όσο πιεστικά κι αν είναι αυτά.

Και για να μη ξεχνιόμαστε, εμείς ξέρουμε καλύτερα όλων, ότι ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, δεν είναι αφιερωμένος στην Ευημερία, αλλά στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Φτάνει ο οικονομικός εξευτελισμός μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να υποτιμάται και να ξεφτιλίζεται ούτε η νοημοσύνη μας, ούτε το πατριωτικό φρόνημά μας.

Δεν μπορεί να είμαστε αιχμάλωτοι και αντί να σχεδιάζουμε τη δραπέτευσή μας να αρκούμαστε σε διαμαρτυρίες για τη βελτίωση του συσσιτίου μας !

Με συγχωρείτε αν αυτά που λέω ακούγονται λίγο σκληρά, αλλά υπό καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ, δεν μπορούμε να θυσιάζουμε την Αλήθεια προκειμένου να είμαστε “καθώς πρέπει”....

Εμείς, η τάξη των στρατιωτικών οικογενειών, πρέπει να αποτελέσουμε παράδειγμα πατριωτικής ευαισθησίας με την πρόταξη της διεκδίκησης των μεγάλων Αξιών : ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αυτών ακριβώς που προτάσσει και η “Επιχείρηση Μαραθών 2013” (www.2013marathon.org) την οποία, γι' αυτό τον λόγο υποστηρίζω σθεναρώς.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.

*κοχόνες : Ισπανιστί, οι ανδρικοί αναπαραγωγικοί αδένες.



ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο