Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μανιτάκης: Για κάθε απόλυση μία πρόσληψη



Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» με επίκεντρο τις απολύσεις στο Δημόσιο, τα οργανογράμματα των υπουργείων και οι  δομές που θα πρέπει να συρρικνωθούν.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης τόνισε: «Συνεδρίασε το κυβερνητικό συμβούλιο για να ολοκληρώσει την πρώτη φάση όλων των αναγκαίων αλλαγών των πέντε τελευταίων υπουργείων.
Παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εκθέσεις τους. Με την έγκριση του συμβουλίου, μειώθηκε ο όγκος των διοικητικών μονάδων απο 40% μέχρι 50%».
Ταυτόχρονα, ο κ. Μανιτάκης, αναφερόμενος στις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, σχολίασε: «Όπως ξέρετε από την τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα, είναι επείγουσα ανάγκη να ανανεώσουμε το προσωπικό του Δημοσίου. Για κάθε αναγκαστική αποχώρηση, θα γίνεται μία πρόσληψη».
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων, που αφορά την κατάργηση και τη συγχώνευση φορέων.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, Αμύνης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Newsbomb



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο