Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

«ράβε-ξήλωνε»



Η κυβέρνηση καταργεί με το πολυνομοσχέδιο διατάξεις για επενδύσεις που ψήφισε πριν από 10 μέρες στη Βουλή

Την ώρα που ο πρωθυπουργός συναντά επενδυτές και ζητά να υπάρξουν νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, η κυβέρνησή του νομοθετώντας στο γόνατο παίζει το παιχνίδι «ράβε-ξήλωνε». Είναι χαρακτηριστικό ότι με το πολυνομοσχέδιο που προωθεί να ψηφίσει την Κυριακή, καταργεί διατάξεις για τις στρατηγικές επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, τις οποίες ψήφισε η Βουλή πριν από δέκα μέρες και συμπεριέλαβε στο θεσμικό πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων και το νέο Αναπτυξιακό Νόμο.


Ετσι σύμφωνα με πολυνομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή, αναστέλλεται η σύναψη Συμβάσεων Σύνδεσης και Πώλησης της παραγόμενης ενέργειας από φωτοβολταϊκά έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 (περ. 3 & 4 αντίστοιχα, υποπαρ. Ι4, παρ. Ι του Σ/Ν), τερματίζοντας με τον τρόπο αυτό τα έργα που έχουν υπαχθεί, με βάση τις σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, στις διατάξεις του νόμου περί επιτάχυνσης της αδειοδότησης των Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010 (Fast Track) που είναι έτοιμα προς υλοποίηση μετά από δύο και πλέον χρόνια αδειοδοτικής διαδικασίας και των συνακόλουθων υψηλότατων δαπανών ανάπτυξης που αυτή συνεπάγεται.

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί το παράδοξο, έργα που έχουν υλοποιηθεί (ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης) και έχουν συμβόλαια πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας να μην έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στο Δίκτυο.

iefimerida.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο