Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

«Δημιουργία ξανά!» Ανάπτυξη με «μπάρες» δεν υπάρχει!


Η πλήρης απελευθέρωση των οδικών δικτύων από τα προκλητικά ακριβά διόδια προτάθηκε στο συνέδριο της «Δημιουργίας, ξανά!» που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Τα έσοδα των διοδίων σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε μισό δις το χρόνο, ενώ η ανάσχεση που δημιουργούν σε μετακινήσεις, επενδύσεις, τουρισμό, μεταφορές προκαλεί πολλαπλάσια ζημιά. Δεν αρκεί να υπάρχει δρόμος ή γέφυρα για να δημιουργηθεί ανάπτυξη. Πρέπει να μετακινούνται και οχήματα επάνω τους!

Προτάθηκε η απευθείας χρηματοδότηση του κόστους των διελεύσεων από το 1,5 δις του ετήσιου προϋπολογισμού του αναπτυξιακού νόμου. Είναι ένα μέτρο που δεν απαιτεί καν ουσιώδη αλλαγή στις συμβάσεις με τους παραχωρισιούχους και θα επιτύχει:

1.      Να αντισταθμιστεί άμεσα ένα σημαντικό τμήμα από το μειονέκτημα της γεωγραφικής μορφολογίας της χώρας.
2.      Να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των προϊόντων, άρα και οι τιμές.
3.      Να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις Ελλήνων και ξένων στη χώρα μας δημιουργώντας θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα.
4.      Να ενισχυθεί ο ρόλος της χώρας ως περιφερειακό διαμετακομιστικό κέντρο.
5.      Αντί της οικονομικής ενίσχυσης επιλεγμένων επιχειρήσεων που εντάσσονται στο “fast track” και τον αναπτυξιακό νόμο (συχνότατα κατόπιν συναλλαγής με το πολιτικό σύστημα), τα χρήματα των εθνικών αναπτυξιακών κεφαλαίων να επιχορηγούν απευθείας τη χρήση υπηρεσιών και υποδομών με σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχές. Έρχεται με πολλές μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις σε όσα την εμποδίζουν. Οι μπάρες των διοδίων είναι ένα από αυτά. Είναι καιρός η οικονομία μας να «πατήσει γκάζι» με καινοτόμες και αποτελεσματικές αποφάσεις.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο