Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αυτοματοποιμένο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων στην Καρδίτσα

Εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλό το αυτοματοποιμένο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Καρδίτσας

Το πρωτοποριακό αυτοματοποιημένο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Καρδίτσας τέθηκε σε επίσημη λειτουργία, κατά τη διάρκεια λιτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15/5 στον σταθμό της κεντρικής Πλατείας.

Αυτή τη στιγμή η πόλη της Καρδίτσας δικαίως χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η “πόλη του ποδηλάτου”, καθώς διαθέτει πολύ μεγάλο δίκτυο. Οι χώροι όπου μπορεί να κυκλοφορήσουν ποδήλατα φτάνουν στα 20 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν ακόμη 10 χιλιόμετρα περιαστικού ποδηλατοδρόμου, ο οποίος ενώνεται με το αστικό δίκτυο. Κι΄ αυτά, τη

στιγμή που η ακτίνα της πόλης είναι… 2,5 χιλιόμετρα!
Να σημειώσω εδώ ότι ολόκληρο το δίκτυο χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες πολίτες και μικρά παιδιά που είναι πολύ σημαντικό για την ζωή μιας επαρχιακής πόλης.

ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός  τόνισε τα εξής:

“Αυτή την περίοδο συντάσσουμε μελέτες που αφορούν την επέκταση ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό, προκειμένου να τις εντάξουμε είτε στο «Πράσινο Ταμείο», είτε σε άλλα προγράμματα της ΕΕΤΑΑ.

Το ποδήλατο και οι σύγχρονες υποδομές που διαθέτει η Καρδίτσα για τη χρήση του λειτουργεί πλέον αναπτυξιακά για την περιοχή μας και είμαι πεπεισμένος οτι αποτελεί ένα συγκριτικό μας πλεονέκτημα που μπορούμε και πρέπει να το αξιοποιήσουμε.”

Ακολούθως ο κ. Παπαλός ξεκλείδωσε συμβολικά ένα από τα ποδήλατα του συστήματος και συνοδευόμενος από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, στελέχη της αναδόχου εταιρίας και πολίτες που χρησιμοποίησαν επίσης ποδήλατα του συστήματος πραγματοποίησαν μια σύντομη βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται οτι το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση» με πόρους του Πράσινου Ταμείου, όπου εντάχθηκε η σχετική πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος, ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του ήταν 231.024,75 € και η σχετική σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων υπεγράφη στις 11 Οκτωβρίου 2012.

Οι κάρτες χρήσης των ποδηλάτων του συστήματος θα συνεχίζουν για κάποιο διάστημα να δίνονται δωρεάν από το Γραφείο Μηχανοργάνωσης του Δήμου Καρδίτσας (Αρτεσιανού 1, 2ος όροφος, πληροφορίες: Κωνσταντίνος Κορκόντζελος). Οι δημότες που επιθυμούν να παραλάβουν κάρτα δωρεάν χρήσης των ποδηλάτων, θα πρέπει να έχουν μαζί τους φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς τους.Επίσης θα συμπληρώνουν αίτηση εγγραφής στο σύστημα και υπεύθυνη δήλωση για την δωρεάν παραλαβή της κάρτας και την αποδοχή των όρων χρήσεως του συστήματος, όπως αυτοί είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, www.dimoskarditsas.gov.gr

Με αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων του Δήμου θα γίνει το επόμενο διάστημα και ο καθορισμός των χρεώσεων που θα ισχύσουν για τη χρήση των ποδηλάτων που σε κάθε περίπτωση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση όλων των δημοτών και επισκεπτών στο σύστημα.

http://www.localit.gr/

Πύλη Ιάσωνος. 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο