Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Τον Ιούλιο αναμένεται το πρώτο κύμα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων

Διευκρινίσεις και στοιχεία για την πορεία της διαθεσιμότητας - κινητικότητας των υπαλλήλων εξετάστηκαν, κατά κύριο λόγο, κατά τη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, το απόγευμα της Δευτέρας.

Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 υπάλληλοι. Το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαιώνει ότι ο σχεδιασμός της κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου και τον επόμενο μήνα αναμένεται να υπάρξουν οι πρώτοι «διαθέσιμοι» υπάλληλοι.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης τα θέματα της ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης, οι νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου, καθώς και το μέτρο της δυνατότητας αναγνώρισης πλασματικού χρόνου στους υπαλλήλους, που συνταξιοδοτούνται χωρίς πλήρη σύνταξη και τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβαν ότι το ακανθώδες ζήτημα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων φορέων του Δημοσίου θα αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό, μετά από συνεννόηση με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Τέλος, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου, δεν έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση μεταξύ υπουργείου και τρόικας, αλλά η συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια είναι συνεχής και υπάρχει πλήρης ενημέρωση από την πλευρά του υπουργείου.

Πηγή:in.gr

 lamiastar.gr.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο