Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ερντογάν: “Η Ε.Ε. να κοιτάξει τα χάλια της Ελλάδας”…

Σκληρή επίθεση κατά της Κομισιόν εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας ουσιαστικά στις συστάσεις της Ευρωπαικής Ενωσης για τη χρήση υπερβολικής βίας κατά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από την αστυνομία.

Ο Ερντογάν απευθυνόμενος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ρώτησε «πώς τολμά» να παίρνει αποφάσεις για την χώρα του, ενώ το προέτρεψε να ασχοληθεί καλύτερα με την κατάσταση και τα περιστατικά βίας στην Ελλάδα.

«Οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου είναι «μη δεσμευτικές» για την Τουρκία, η οποία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα και πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασκεί κριτική στην Τουρκία.
.
Μάλιστα, επιτέθηκε προσωπικά στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη διεύρυνση, Στέφαν Φίλε, με τον οποίο συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, εκνευρίστηκε επειδή αμέσως μετά την 30λετπη συνάντησή τους, στο περιθώριο της διάσκεψης με θέμα τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ο Φίλε επέλεξε να χρησιμοποιήσει το Twitter για να δηλώσει «απογοητευμένος από τη χαμένη ευκαιρία της διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη να υπάρξει επικοινωνία με όσους ζητούν το σεβασμό».

Αλλά και χθες, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Κάθριν Άστον, προέτρεψε τον Τούρκο Πρωθυπουργό να συμμορφωθεί με ευρωπαϊκά πρότυπα δημοκρατίας, λέγοντας πως η αντίδρασή του στις διαδηλώσεις θα έπρεπε να ήταν η «διαβούλευση και όχι ο ανταγωνισμός».

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν έδωσε τελεσίγραφο 24 ωρών στους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την πλατεία Ταξίμ καθώς, όπως είπε, «η υπομονή του εξαντλήθηκε».

 Lykavitos


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο