Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ αποτελεί την Εικόνα και Φωνή της Ελλάδος σε ολόκληρον τον πλανήτη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την κατάργηση της
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ και ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Εν έτει 2013 ζήσαμε μία Απολυταρχικότητα που θα έκανε την χούντα να αισθάνεται μειονεξία υψίστου βαθμού, μία Αυθαιρεσία και μία σαφέστατη Αντισυνταγματικότητα κατά την δήθεν αιφνίδια, αλλά καλά προμελετημένη και από σειρά ετών προκαθορισμένη απόφαση της «κυβέρνησης» του Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση.
Το κενό της δήθεν διαφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έρχεται να συμπληρώσει η συναίνεση της ΧΑ, απογυμνώνοντας πλήρως τις προθέσεις των συστημικών κομμάτων, τα οποία αναπτύσσουν ιδιότυπες «συνεργασίες» όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν ίδια συμφέροντα ή να επιβληθούν αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα.
Η ΕΡΤ, όπως και κάθε άλλος δημόσιος φορέας, είναι Εθνική περιουσία, ανήκει στο Ελληνικό Έθνος και τον κυρίαρχο Λαό του. Κανείς και για κανένα λόγο δεν έχει το δικαίωμα να την καταργήσει, να την εκποιήσει, να την χαρίσει ή να αλλοιώσει την ιδιοκτησιακή της κατάσταση, καθώς και τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της.
Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι εν μέσω μίας πανεθνικής παράκρουσης, το σύνολο του λαού αποφάσιζε να καταργήσει, είτε την ΕΡΤ είτε άλλη περιουσία του Έθνους, κάτι τέτοιο θα ήταν παντελώς άκυρο, άδικο και παράνομο, διότι η Εθνική περιουσία δεν είναι κτήμα του Λαού αυτής της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου,
αλλά είναι περιουσία όλων των Ελλήνων και κυρίως των επερχόμενων γενεών, ως αποτέλεσμα φόρου αίματος, διαρκών θυσιών και αγώνα όλων των προηγούμενων γενεών για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.
Προφανώς το ζήτημα δεν εντοπίζεται αποκλειστικώς στην απόλυση των εργαζομένων. Είναι βεβαίως επώδυνο να προκύψουν περί τις 2.600 άνεργοι και δεν μπορεί το επιχείρημα (εν είδει έμμεσης εκδίκησης και υποδόριας ή απροκάλυπτης ικανοποίησης) «καλά να πάθουν» να εξισώνει όλους, από τα προκλητικώς υψηλά αμειβόμενα στελέχη και δημοσιογράφους μέχρι τεχνικούς και λοιπούς υπαλλήλους. Συμφώνως της προοπτικής της «κυβέρνησης» η ΕΡΤ απλώς θα αλλάξει καθεστώς και μορφή, όπερ σημαίνει ότι μάλλον θα περάσει στα χέρια ιδιωτών και δεν είναι απίθανον πολλά κομματικώς δεσμευμένα στελέχη  να επαναπροσληφθούν ή απορροφηθούν σε αντίστοιχες θέσεις χωρίς έκπτωση των προνομίων τους.
Η προκλητική και απροκάλυπτη συνέργεια των δημοσιογράφων στην κάλυψη και έντεχνη υποστήριξη των κυβερνητικών αυθαιρεσιών όλων των κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης, η μη ανάδειξη των αληθών διαστάσεων των προβλημάτων της Ελληνικής κοινωνίας (εξαθλίωση των Ελλήνων, λαθρομετανάστευση, μνημόνια, τοκογλυφικοί δανεισμοί κλπ.), καθώς και οι προκλητικές και υπέρογκες αμοιβές αυτών, όπως και αρκετών παρουσιαστών ανούσιων εκπομπών, δεν μπορούν να αποτελέσουν λόγο ή δικαιολογία για την συναίνεσή μας στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Κι αυτό διότι δεν αναδεικνύεται ο Αυτοσκοπός, ο οποίος θα έπρεπε να είναι η αποκάθαρσή της και η λειτουργία της ως ένα σύγχρονο Βήμα για την έκφραση όλων των Ελλήνων Πολιτών.
Σαφώς και η χρόνια αγανάκτηση του συνόλου των Ελλήνων για την καθεστηκυία υφαρπαγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από τις Ελληνικές οικογένειες, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, μαζί με τις εν παραλλήλω εισπράξεις των υπέρογκων ποσών των διαφημίσεων, προκειμένου να πληρώνονται παχυλοί μισθοί στους «ημετέρους» δημοσιογράφους (ποσά που ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δεν έχει εισπράξει καν επί συνόλω στην ζωή του), αποτελεί έναν σημαντικό λόγο για την μερίδα του λαού που ετάχθη υπέρ του κλεισίματος.
Σε αντιδιαστολή, η συμπαράσταση που εκφράζει ο Ελληνικός Λαός δεν μπορεί να περιορίζεται στα «εργασιακά» – συνδικαλιστικά μονοπάτια ή να αποτελεί προϊόν καπηλείας των επαγγελματιών συνδικαλιστών. Τα δήθεν αντισυστημικά κόμματα δε, βρήκαν ακόμη μία ευκαιρία εκμετάλλευσης του λαϊκού συναισθήματος και με περισσή αυθάδεια διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ναι, οι ίδιοι που τόσον καιρό ήταν υπέρμαχοι του κλεισίματός της… Άλλωστε, οι 2.600 οικογένειες συν ο σάλος που έχει δημιουργηθεί σε όλα τα διαδικτυακά και τηλεοπτικά μέσα, αποτελούν πολύ καλή δεξαμενή και μέσο για εύκολες ψήφους!
Οφείλουμε να δούμε το κλείσιμο της ΕΡΤ ως μέρος στρατηγικής αποδομήσεως των κρατικών επικοινωνιών εν καιρώ πολέμου (οικονομικού, πολιτικού, πολιτιστικού κλπ.) και κατοχής, ειδικώς όταν γειτονικές χώρες εκπέμπουν διαυγέστατα, όπως η Τουρκία σε ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και σε όλη την Επικράτεια μέσω της κατάληψης των ζωνών υψηλής τηλεθέασης των ιδιωτικών σταθμών.
Και ας μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί μία ευκαιρία για επίδοξους  «νεοτυμβωρύχους» να λεηλατήσουν το ανεκτίμητης αξίας αρχειακό υλικό της, το οποίο εδώ και αρκετό καιρό έχει ήδη αρχίσει να πωλείται ή να παραχωρείται σε χέρια ιδιωτών και ιδιοκτητών άλλων διαύλων.
Η ΕΡΤ αποτελεί την Εικόνα και Φωνή της Ελλάδος σε ολόκληρον τον πλανήτη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο