Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Συνεχίζονται οι καταγγελίες και από τη Βοιωτία για το κλείσιμο της ΕΡΤ Για «πραξικόπημα» μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, «Η κατάσταση αγριεύει» τονίζει το ΠΑΜΕ

Ως «πραξικόπημα της κυβέρνησης» καταγγέλλει το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βοιωτίας και καλεί τον τους πολίτες σε συστράτευση για την υπεράσπιση της ΕΡΤ και του δημόσιου χαρακτήρα της, καθώς και του αγώνα των εργαζομένων σε αυτήν.
«Το πραξικόπημα αυτό πρέπει να αποτύχει, ώστε να μην αποκοπεί από τον πολιτικό και πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδας ένα σημαντικό κομμάτι», επισημαίνει και συνεχίζει: «Μια νέα ΥΕΝΕΔ, με ταυτόχρονη ενδυνάμωση των ιδιωτικών καναλιών θα αποτελεί μια ευθεία βολή στη Δημοκρατία μας».
Διαθεσιμότητες, εργασιακή ανασφάλεια και απολύσεις προμηνύονται σύμφωνα με το ΠΑΜΕ που αφού όπως τόνισαν χθες οι εκπρόσωποι του κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης «η κατάσταση αγριεύει».
«Η τρικομματική κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εν μια νυκτί πέρασε, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, στέλνοντας στην ανεργία πάνω από 2.500 εργαζόμενους. Η  απεργία δεν έχει να κάνει μόνο με την αλληλεγγύη των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στους απολυμένους της ΕΡΤ, αλλά και με το δικαίωμά μας να έχουμε δημόσια ραδιοτηλεόραση, παρά τις οποιεσδήποτε ενστάσεις ενδεχομένως έχει κανείς. Έχει να κάνει και με τη στάση τη δική μας, με την συμμαχία που πρέπει να οικοδομήσουμε, με τους μαζικούς αγώνες που πρέπει να αναπτύξουμε», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
Σχετικά με την στάση της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ του νομού αναφέρει μεταξύ άλλων: «Από την άλλη οι άλλες παρατάξεις στην ΕΛΜΕ Βοιωτίας, τηρώντας το "πρωτόκολλο" σε σχέση με την ΟΛΜΕ, αν και πότε θα "προκύψει", κάλεσαν απλά σε συγκέντρωση το απόγευμα...Εξακολουθούν αν μη τι άλλο να διαπαιδαγωγούν τους εργαζόμενους στη λογική του αγώνα χωρίς θυσία, χωρίς ρίσκο, στη λογική να φάμε ομελέτα χωρίς να σπάσουμε όμως τα αυγά».
Επίσης «την απαράδεκτη απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ εν μία νυκτί με την κατάπτυστη μεθόδευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες», καταγγέλλει Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και ο Σύλλογος Γυναικών  Επαρχίας Λιβαδειάς και τονίζει: «Παράλληλα ανοίγει ορθάνοιχτα την πόρτα της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και των άλλων δημόσιων φορέων που καταργεί».
Καταλήγοντας ο Σύλλογος Γυναικών εκφράζει την αλληλεγγύη «στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στις εργαζόμενες γυναίκες της ΕΡΤ και των άλλων δημόσιων φορέων που καταργούνται» και τις καλεί «να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν αγωνιστικά στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης».
Και η ΕΛΜΕ Βοιωτίας με ανακοίνωση εξέφρασε την αντίθεσή της στο κλείσιμο της ΕΡΤ που αποτελεί «βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη δημοκρατία» και την συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων «που υπερασπίζονται το αγαθό της δημοσίας αντικειμενικής ενημέρωσης και το δικαίωμα τους στην εργασία».
Και καταλήγει: «Τα δημόσια μέσα μαζικής επικοινωνίας ανήκουν στο λαό, πληρώνονται από το λαό και πρέπει να τον υπηρετούν παρέχοντας ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία, πολιτισμό και επιμόρφωση, αντισταθμίζοντας έτσι την υποκουλτούρα και τη μαύρη πολιτική  προπαγάνδα των ιδιωτικών μμε και των παπαγάλων τους».


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο