Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

«Soul Destiny» – Ένα Θηβαϊκό συγκρότημα hip-hop



Συνέντευξη: Πούλιος Παναγιώτης & Λιάκος Ιωσήφ

Σήμερα στο Exeisminima φιλοξενούμε δύο Θηβαίους μουσικούς καλλιτέχνες, τον Πούλιο Παναγιώτη και τον Λιάκο Ιωσήφ, μέλη των «Soul Destiny» ένα «μελοδραματικό hip-hop συγκρότημα», όπως αυτοχαρακτηρίζεται.

Να σάς καλωσορίσουμε στο exeisminima.gr.

Π.Π. & Λ.Ι.: Καλησπέρα και από εμάς προς όλους τους αναγνώστες του exeisminima, και ευχαριστούμε για το βήμα που μας δίνετε.

Exeisminima: Μιλήστε μας για την προσωπική σας επιλογή να εκφραστείτε μουσικά μέσα από το hip-hop.

Π.Π.: Είχαμε από μικρή ηλικία μια ιδιαιτερότητα στις μουσικές που δίνουν βάση στον στίχο και φυσικά συμπέσαμε, για καλή μας τύχη, να είναι τα πρώτα μας ακούσματα τις μέρες που άρχιζε να μεγαλώνει αυτή η μουσική, στην Ελλάδα πάντα, αρχές προς τα μέσα της δεκαετίας του ΄90.

Όλα ξεκίνησαν από μια κασέτα που έφερε ένας κοινός γνωστός. Έτσι αρχίσαμε να σκαρώνουμε στίχους και παίζοντας ερασιτεχνικά χωρίς να ξέρουμε που θα μας οδηγήσει αυτό εν έτη 2013.

Λ.Ι.: Το hip hop έχει σαν βάση το στίχο, οπότε μέσω αυτής της μουσικής, και μεγαλώνοντας με αυτήν, θελήσαμε να φτιάξουμε κάτι δικό μας, που να ξεχωρίζει απ τα στερεότυπα και να απλώνεται μουσικά, πιο πολύ βάζοντας ζωντανά όργανα και στις συναυλίες και στις παραγωγές.

Exeisminima: … και η μουσική σας πορεία ως συγκρότημα «Soul Destiny» ξεκίνησε πώς;

Π.Π. & Λ.Ι.: Το συγκρότημα «Soul Destiny» δημιουργήθηκε αρχές του 2000 από μέλη που ανήκαν σε παλαιότερα σχήματα. Στην σημερινή του μορφή παρέμειναν ο Ιωσήφ Λιάκος και ο Πούλιος Παναγιώτης.

Στο σχήμα συμμετέχουν σπουδαίοι μουσικοί και φίλοι, σαν guest πάντα, όπως ο dj Rolb, η Αρετή Κοκκίνου, η Καλλιόπη Βασιλείου, ο Μάνος Μαλέσης, Τίμος Κολυμπίρης, ο Οmer Akbulut, ο Χάρης Παπανικολάου, ο Χάρης Κατρακιάς. Φυσικά την καθοριστική βοήθεια μας δίνουν ο Βαγγέλης Κατσαμπέκης και ο ξάδελφος μου ο Πούλιος Πάνος, γνωστός στην μουσική σκηνή σαν Poetic. Βάζει ο καθένας τους την σκέψη και την προσωπικότητα τους, που παρέα με την μουσική τους ικανότητα βγαίνει καλύτερο αποτέλεσμα ηχητικά.

Exeisminima: Αυτοχαρακτηρίζεστε ως «μελοδραματικό hip-hop συγκρότημα». Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Π.Π. & Λ.Ι.: Η ταυτότητα του σχήματος προήρθε από το γεγονός ότι αγαπάμε τη Λυρική Ποίηση και το μελόδραμα που κρύβει στους στίχους της. Η μελαγχολία και η ομορφιά που κρύβει η ίδια η ζωή…

Με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και με βάση το ρυθμό της hip hop μουσικής δώσαμε χρώμα και εικόνα στο μουσικό σύμπαν μας, το οποίο είναι η καθημερινότητα μας.

Soul Destiny συμμ. Καλλιόπη Βασιλείου »To παράθυρο της Γης»



Exeisminima: Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι κυρίαρχες μουσικές επιρροές που σάς καθόρισαν στην μουσική σας πορεία;

Σήμερα τι άλλα είδη μουσικής ακούτε;

Π.Π.: Προσωπικά ακούσματα έχω απ’ όλα τα είδη της καλής μουσικής: τους μυθικούς Γιάννη Πουλόπουλο, Στέλιο Καζαντζίδη, Μάνο Λοΐζο, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Καίτη Χωματά, Ρασούλη, Χάρις Αλεξίου, Βάσω Αλαγιάννη, Άκη Πάνου, Ρένα Κουμιώτη, Πόπη Αστεριάδη και Ψαραντώνη.

Από τη νέα γενιά: Σοφία Παπάζογλου, Κώστα Λειβαδά, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργο Σταυρακάκη, «Διάφανα Κρίνα», «Τρύπες», «Ενδελέχεια», Θάνο Ανεστόπουλο, «Wigs», «Τσίγκο», «Πιλάτο» και «Υπόγεια Ρεύματα».

Πιο εναλλακτικά : «Στέρεο Νόβα», Razastarr, FFC, «Active Member», Apokalipsis, Soul Nek, Μεντζέλο, black days, «Ως αιδώ», και τελευταία ακούω Βικτώρια Ταγκούλη, Μαριέττα Φαφούτη και Βασίλη Μπαμπανιάρη.

Λ.Ι.: Πέρα από hip hop μουσικές επιρροές υπάρχουν από ελληνικό ροκ και έντεχνο κυρίως. Άλλα είδη μουσικής που μπορώ ακούσω ευχάριστα είναι reggae και dub.

δείτε εδώ την συνέχεια

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο