Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Φ.ά.Π.Α στην εστίαση

του Δημήτρη Αλεξάνδρου

Αχάριστος λαός φίλε μου.Δεν εκτίμησε καθόλου τον αγώνα της καλής μας κυβέρνησης που ταπείνωσε την τρόικα και την ανάγκασε να μας ξαναδώσει νέα Φ.ά.Π.Α  στην εστίαση.Τώρα, είτε γιατί πάλι δεν εστίασαν σωστά είτε γιατί δεν υπολόγισαν το εστιακό βάθος,ίδια κατά σύμπτωση είναι τα θύματα της αστοχίας τους. Πολίτες και καταναλωτές με χαμηλά ή καθόλου εισοδήματα που πλήττονται κυρίως από τους έμμεσους φόρους. Από το 13% στο 23% πριν ένα χρόνο, κάποιοι απορρόφησαν το 10%,κρατώντας σταθερές τις τιμές,άλλοι λογικά πρόσθεσαν το 10%, ενώ λίγοι,θέλω να πιστέυω,πονηροί και πλεονέχτες άδραξαν την ευκαιρία να κάνουν αυξήσεις από 20% - 30%.    
      Στο δια ταύτα τώρα. Στην πλειοψηφία τους οι μαγαζάτορες κράτησαν όχι μόνο το 10%, αλλά και τινές τούτων το καιροσκοπικό 20% - 30%.Είναι κρίμα ,όταν οι οι πολίτες στενάζουν,και μεταξύ αυτών πολλοί επαγγελματίες συνάδελφοί τους,κάποιοι, λίγοι ίσως, να επιδεικνύουν εις βάρος τους τον άκρατο ατομικισμό τους. Αυτό που έχουμε ανάγκη, σε συνθήκες βαρβαρότητας, είναι ο σεβασμός και η αλληλεγγύη ανάμεσα στις βάναυσα πληττόμενες κοινωνικές τάξεις και επαγγελματικές ομάδες.
     Αλλά τι τα θες! Όταν χορεύουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια.Ας μας πουν με συγκεκριμένα νούμερα αυτά τα απίθανα σαίνια της οικονομίας, ντόπια και ξένα,τι κέρδισε η χώρα και ο λαός έως τώρα από την αύξηση του Φ.(άτε) Π.(πιέτε)Α(αρχόντοι), με κριτήρια κοινωνικής ωφελιμότητας κα όχι των ολίγων Όσα και με το πετρέλαιο.Έσοδα μειωμένα κατά 300εκ.ευρώ,παγωνιά, ρύπανση,"θάνατο".
     Ζητάμε πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις, χωρίς τις οποίες δεν μπορούμε  να τους απαλλάξουμε από το αυτονόητο συμπέρασμα ότι υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα ή ότι είναι,το λιγότερο, ανίκανοι.
     Απλά ερωτήματα ενός κοινού νου, του μέσου πολίτη δηλαδή, που ζητάει τεκμήρια και αποδείξεις, αφού μια ζωή αυτός πληρώνει το λογαριασμό.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο