Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Στο υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης τελικά (;) ο Οργανισμός Κωπαΐδας

Συνεχίζεται το σήριαλ σχετικά με τον Οργανισμό Κωπαΐδας και πιο συγκεκριμένα με το που υπάγεται. Κατά καιρούς ακούγονται διάφορες απόψεις όπως ότι έχει περάσει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάτι όμως που αμφισβητείται από τους τοπικούς φορείς. Το ζήτημα έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένης της σπουδαιότητας και του ρόλου του Οργανισμού στην άρδευση της Κωπαΐδας και γι΄ αυτό πρόσφατα ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς επανέφερε το θέμα στην επικαιρότητα με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Απαντώντας λοιπόν στην ερώτηση ο Υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης διευκρινίζει ότι τη μέριμνα για τη λειτουργία του Οργανισμού Κωπαΐδας την έχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρόλο που πριν λίγο καιρό υποστήριζε κατηγορηματικά ότι η εποπτεία του Οργανισμού ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς.
«Βάσει του Π.Δ. 367/1997 "Διατήρηση εποπτείας Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου από το Υπουργείο Γεωργίας" (ΦΕΚ 241/τ. Α'/28-11-1997) που εκδόθηκε σε εκτέλεση του έκτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 2503/1997 "Διοίκηση, Οργάνωση, Στελέχωση της Περιφέρειας, ρύθμιση θεμάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ 107/τ. Α1/1997), το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν διατήρησε την εποπτεία του στον Οργανισμό Κωπαΐδας», επισημαίνει στην απάντησή του ο κ. Τσαυτάρης.
Και προσθέτει: «Βάσει του άρθρου 186, Τομέας Β Γεωργίας - Κτηνοτροφίας - Αλιείας, υποτομέας β Γεωργίας, παρ. 15 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/τ.Α'), η εποπτεία του εν λόγω Οργανισμού έχει περιέλθει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».
Ακολούθως όμως σημειώνει ότι, στο άρθρο 186, Τομέας Β Γεωργίας - Κτηνοτροφίας -Αλιείας, υποτομέας β Γεωργίας, παρ. 15 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -Πρόγραμμα Καλλικράτης», ο όρος εποπτεία «δεν αποσαφηνίζεται περαιτέρω».
Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΑΑΤ έχει τη μέριμνα για τη βελτίωση του θεσμού και της λειτουργίας τον Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β.), συνεπώς και του Οργανισμού Κωπαΐδας μέσω νομοθετικών πράξεων αλλά και οικονομικών και διαχειριστικών ελέγχων».
Καμία αναφορά ωστόσο δεν γίνεται για το θέμα της αναβάθμισης του Οργανισμού ο οποίος ενώ έχει μεγάλη περιουσία, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και προβλήματα προσωπικού που εντάθηκαν με τις συνταξιοδοτήσεις αρκετών εργαζομένων.
Γ.ΜΠΑΡ.

viotiki-ora

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο