Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

“Κίνδυνος Εμπλοκής στο Διαγωνισμό του Έργου Αποκατάστασης του Χ.Υ.Τ.Α. Λιβαδειάς”


“Κίνδυνος Εμπλοκής στο Διαγωνισμό
του Έργου Αποκατάστασης του Χ.Υ.Τ.Α. Λιβαδειάς”

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του διαγωνισμού «Αποκατάσταση Ζημιών που Προκλήθηκαν από Θεομηνία (Πυρκαγιά) στον Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας» ενέχει κίνδυνος εμπλοκής, είτε λόγω απώλειας της έννοιας του επείγοντος της διαδικασίας, είτε λόγω νομικού κωλύματος κατά το στάδιο ελέγχου των πληρωμών του έργου.

Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει αφ’ ενός δυσμενέστατες συνέπειες στο περιβάλλον του τόπου μας και θα προκαλέσει αφ’ ετέρου πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες, λόγω της ανάγκης μεταφοράς των απορριμμάτων στον Χ.Υ.Τ.Α. της Θήβας.

Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να διευκρινιστούν κατεπειγόντως νομικά ζητήματα που έχουν ανακύψει, παρακάμπτοντας τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες προσφυγών, καταγγελιών και ενστάσεων, ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιάννης Καράμπελας, κατέθεσε ερώτηση στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε οι υπηρεσίες τους να συνδράμουν άμεσα στην επίλυση του θέματος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
Βουλευτής Ν. Βοιωτίας


Αθήνα 17.12.2013

Προς:
Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
κ. Χρυσοχοίδη Μιχάλη,

Υπουργό Εσωτερικών
κ. Μιχελάκη Ιωάννη,

Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας
κ. Χατζηδάκη Κωστή


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Διαγωνιστική Διαδικασία του Έργου «Αποκατάσταση Ζημιών που Προκλήθηκαν από Θεομηνία (Πυρκαγιά) στον Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας» του Δήμου Λεβαδέων.


Μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 28ης Αυγούστου 2013, δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Λεβαδέων την 30η Οκτωβρίου 2013 με διαδικασία πρόσκλησης περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων λόγω του επείγοντος, το έργο  «Αποκατάσταση Ζημιών που Προκλήθηκαν από Θεομηνία (Πυρκαγιά) στον Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας», προϋπολογισμού 1.161.531,30€ με Φ.Π.Α..

Σχετικά με την διαγωνιστική διαδικασία του εν λόγω έργου, έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις αλλά και παρεμβάσεις των δύο μεγαλύτερων πανελληνίων εργοληπτικών οργανώσεων, σχετικές επιστολές των οποίων επισυνάπτονται.

Αιτία των αντιδράσεων είναι το γεγονός ότι ένσταση που κατατέθηκε κατά του Πρακτικού Δημοπρασίας από διαγωνιζόμενο, δεν εξετάστηκε, με την επίκληση της μη πρόβλεψης υποβολής ενστάσεων στον συγκεκριμένο διαγωνισμό λόγω του επείγοντος της διαδικασίας, παρ’ όλο που οι διαγωνιζόμενοι είχαν λάβει σχετική πρόσκληση να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις τους.

Το έργο της αποκατάστασης του πληγέντος από πυρκαγιά Χ.Υ.Τ.Α. Λιβαδειάς είναι ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας, χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς πόρους και η έναρξη και ολοκλήρωσή του είναι επιτακτική ανάγκη. Πιθανή νομική εμπλοκή του θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

1. Οι διαγωνισμοί μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση των Πρότυπων Διακηρύξεων; Αν ναι, μπορεί η διακήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού δημοσίου έργου να μην προβλέπει ή να απαγορεύει την υποβολή ενστάσεων εκ μέρους των διαγωνιζομένων; Η απαγόρευση υποβολής αντιρρήσεων κατά  του Πρακτικού Επιτροπής Διαγωνισμού είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία;

2. Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων σας ή η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων δύνανται να ελέγξουν κατεπειγόντως την μέχρι σήμερα διαδικασία και να συνδράμουν στην επίλυση τυχόν θεμάτων έχουν ανακύψει, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις και να εξασφαλιστεί η ταχεία και χωρίς προβλήματα ολοκλήρωση του έργου;


 Ο ερωτών Βουλευτής
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο