Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

28 και 29 Ιουνίου 2011 - Τρία χρόνια από τη θηριωδία

Στις 28 και 29 Ιουνίου 2011,  Αγανακτισμένοι πολίτες, από όλες τις πόλεις της Ελλάδος, βρέθηκαν στο Σύνταγμα μπροστά από την Βουλή για να διαδηλώσουν πάνω απ' όλα ΕΙΡΗΝΙΚΑ.

Στόχος όλων όσων ήταν εκεί ήταν να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο (ή Μνημόνιο 2).


Η Αστυνομία είχε συγκεκριμένη εντολή, να αδειάσει η πλατεία Συντάγματος και να διωχθεί ο κόσμος πάση θυσία... δεν τους ένοιαζε τίποτα.

Με την κατάχρηση εξουσίας, την βία και την τρομοκρατία της κατάφερε να διασπάσει τα μπλοκ των διαδηλωτών...

Στις 28-06-2011, η ίδια η αστυνομία, ήταν εκείνη που με κλούβα των ΜΑΤ έφερε καμιά 60αριά κουκουλουφόρους για να αναλάβουν δράση ενάντια και εις βάρος των Αγανακτισμένων πολιτών...

Περισσότερα από 250.000 ευρώ, μόνο για δακρυγόνα, κόστισε στον Ελληνα φορολογούμενο η επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος από τους «Αγανακτισμένους» τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας! 

Από τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης εως τις 2:30 τα ξημερώματα τα χημικά έπεφταν βροχή...

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο, την κυβέρνηση και την τρόϊκα, την ημέρα ψήφισης του Μνημονίου 2 -29 Ιουνίου 2011- χτυπήθηκε βάναυσα από τις δυνάμεις καταστολής.

Γύρω στη 1:30 μ.μ. οι χιλιάδες διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει την Αμαλίας και φωνάζουν συνθήματα, δέχονται εν ψυχρώ επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ που είναι παραταγμένα κατά μήκος της Αμαλίας πίσω από τα κάγκελα μπροστά στη Βουλή.


Πετάν δακρυγόνα μέσα στον κόσμο που όπως φαίνεται "προκαλεί" μόνο με την παρουσία του.

Μετά την πρώτη επίθεση, οι διαδηλωτές επιχειρούν να επιστρέψουν με τα πανό τους και με αλυσίδες αλλά η απάντηση που παίρνουν είναι νέα, αγριότερη επίθεση.


Στέλνουν δακρυγόνα ανάμεσα από τον κόσμο αδιαφορώντας ή μάλλον επιχειρώντας να υπάρξουν ακόμη και θύματα.


Την Τετάρτη  29/6 το αποκορύφωμα των έργων της Χούντας αποτυπώθηκε σε εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο.

Στις 29/6 Εγκρίνονται από τη Βουλή τα μέτρα λιτότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, με τα γνωστά αποτελέσματα.







ThivaPost


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο