Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

To Εργατικό Κέντρο Θήβας στηρίζει τον αγώνα των απολυμένων των Τσιμέντων Χαλκίδας

To Εργατικό Κέντρο  στηρίζει τον αγώνα των απολυμένων των Τσιμέντων Χαλκίδας οι οποίοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση των  απολύσεων που πραγματοποίησε η πολυεθνική LAFARGE, ιδιοκτήτρια της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.                                        
Οι αγωγές που έχουν κατατεθεί κατά της εταιρίας συζητήθηκαν  στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας ,υπήρχε μεγαλειώδη συγκέντρωση  εργαζομένων να διαδηλώνουν την ίδια ώρα έξω από το Δικαστήριο.                                                                                                                                                                 Η εταιρεία  χρησιμοποιώντας την πρόφαση, λόγω μείωση της ζήτησης του τσιμέντου, προσφεύγοντας με αίτησή της προς το Υπ. Εργασίας για έγκριση ομαδικών απολύσεων όπου και απορρίφτηκε, τότε προσέφυγε σε διαχρονικές απολύσεις που μέχρι σήμερα ανέρχονται στις 131 απολύσεις εργαζομένων.  
                                                                                           
 Βάσει των στοιχείων που προσκόμισαν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία ενώ έχει διακόψει την λειτουργία της,
Ø    Διατηρεί όλες  τις άδειες λειτουργίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου.
Ø    Ανανεώνει και επεκτείνει τις άδειες εκμετάλλευσης των λατομείων πρώτων υλών.
Ø    Διατηρεί και ανανεώνει την άδεια λειτουργίας της μονάδας ανακύκλωσης μη μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων στο χώρο των λατομείων του εργοστασίου της Χαλκίδας (η οποία είναι μία από τις επτά  τέτοιες άδειες που υπάρχουν στην Ελλάδα).
Ø    Καταβάλει ετήσιο ενοίκιο 140.000 ευρώ στον ΟΛΝΕ για χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου που δεν χρησιμοποιεί.
Ø    Διατηρεί και συντηρεί υποσταθμό υψηλής τάσης 150 KV για τις ανάγκες ενός εργοστασίου που όπως ισχυρίζεται σταμάτησε οριστικά, καταβάλλοντας  περισσότερα από 10.000 ευρώ το μήνα πάγια τέλη προς τη ΔΕΗ.
Δηλαδή, ενώ από την μια πλευρά συνεχίζει να απολύει τους εργαζόμενους, από την άλλη, εξακολουθεί να μοιράζει κέρδη στους μετόχους και να διατηρεί το υποτιθέμενο «κλειστό» εργοστάσιο εκσυγχρονισμένο και αξιόμαχο, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να παράγει τσιμέντο…?
Όλα τα παραπάνω που διατηρεί η εταιρεία καταρρίπτουν στην πράξη ότι το επιχείρημα  της πολυεθνικής   LAFARGΕ προσέφυγε στο κλείσιμο για οικονομικούς λόγους.
Το Εργατικό Κέντρο   συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων, και αναμένει από την δικαιοσύνη την άμεση και δίκαιη απόφασή της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙO

e-sterea


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο