Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΦΡΕΣΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο Βλαμιντίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β΄, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Κάιρο.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό με φρέσκες ιδέες, που αγωνίζεται για το καλό του λαού του και της πατρίδας του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ενώ κατά τη διάρκειά της (μία ώρα περίπου), ο Ρώσος πρόεδρος συνομίλησε με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Αίγυπτο, την Αφρική και το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Mεγάλο μέρος της συζήτησής τους, δε, αφορούσε και στην Ελλάδα.



Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για ό,τι έχει προσφέρει η χώρα του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, αλλά και για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου. Σημειώνεται στην Αλεξάνδρεια βρίσκεται η έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που ιστορικά διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος έφθασε χθες (9/2) στην Αίγυπτο, την οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά μετά το 2005. Κατά την άφιξή του τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Καΐρου ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι, με τον οποίο παρακολούθησαν αμέσως μετά εκδήλωση στην Όπερα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, αφιερωμένη στις σχέσεις Αιγύπτου-Ρωσίας.

Σήμερα, οι δύο ηγέτες πραγματοποιούν επίσημες συνομιλίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν με την υπογραφή κοινών στρατηγικών και οικονομικών συμφωνιών.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο