Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΛΛΑΪΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Χιλιάδες κόσμος έχει συγκεντρωθεί στη πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να στείλει το δικό τους μήνυμα κατά των δανειστών και της λιτότητας. Συγκεντρώσεις πραγματοποιύνται παράλληλα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς», διοργανώνονται σήμερα (11/2) παλλαϊκά συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα την ώρα που στις Βρυξέλλες συνεδριάζει εκτάκτως το Εurogroup με θέμα την Ελλάδα.
Στην πλατεία Συντάγματος και στην πλατεία μπροστά από το μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα. Κλειστή είναι αυτή τη στιγμή η λεωφόρος Αμαλίας.
Δείτε LIVE εικόνα από την πλατεία Συντάγματος
Το κάλεσμα έχει γίνει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό κείμενο.
«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.  Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες. Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!», αναφέρεται στο διασικτυακό κάλεσμα.
newsbomb syntagma10 1
Στο νέο κάλεσμα αυτό οι πολίτες καλούνται να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα και τις πλατείες όλης της Ελλάδας, προκειμένου να στείλουν με τον δικό τους τρόπο ένα μήνυμα τερματισμού της λιτότητας την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, θα παρουσιάζει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, «όπως αυτές ανταποκρίνονται στη νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Το τσουχτερό κρύο αψήφησαν και οι Θεσσαλονικείς οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του thesstoday.com, περίπου 3.000 είναι ο κόσμος που έχει κατακλύσει το σύμβολο της πόλης.
thessaloniki sygkentrosh
«Όχι στη λεηλασία το τόπου μας, Ελεύθερη Ελλάδα, Ελεύθεροι λαοί» είναι τα συνθήματα στα χείλη των συγκεντρωθέντων που κραδαίνουν πανό τα οποία αναγράφουν «Νόμος το δίκαιο εργαζομένων και λαού - Διαγραφή του χρέους - Ποτέ ξανά μνημόνιο» - «Ούτε βήμα πίσω».
Χιλιάδες κόσμου αψήφησαν το πολικό ψύχος και έδωσαν το παρών στην πλατεία Γεωργίου συμμετέχοντας στο διαδικτυακό κάλεσμα υπέρ της κυβέρνησης και κατά των δανειστών.
patra
Η πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας αποτελεί ένα από τους σταθμούς στην προσπάθεια να σταλεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση μέσω του οποίου θα γίνει σαφές πως δεν περνάνε οι εκβιασμοί και όπως ο ελληνικός λαός δεν θα ανεχτεί άλλο μνημόνιο στέρησης και εξαθλίωσης.
Την ίδια στιγμή που το Eurogroup συνεδριάζει στις Βρυξέλλες οι πολίτες της Στερεάς στέλνουν και αυτοί το δικό τους μήνυμα ενάντια στην λιτότητα από τη Λαμία.
«Δεν εκβιαζόμαστε- Δεν υποκύπτουμε», «Δεν φοβόμαστε- Δεν κάνουμε πίσω», «Νικάμε!», είναι τα μηνύματα που αναγράφουν τα πανό που κρατούν οι Λαμιώτες, αναφέρει το lamiareport.gr.
lamia4
lamia
Παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Χανιά, Ηράκλειο, Βόλο, Καστοριά, Ρέθυμνο, Κάλυμνο, Λέσβο και Καβάλα.
newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο