Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Απόφαση σταθμός στις Σέρρες: 156 καταστηματάρχες δικαιώθηκαν στο δικαστήριο με την ΑΕΠΙ

Αθώους έκρινε δικαστήριο Σερρών το πρωί της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2015, 156 Σερραίους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, καφενείων, cafe που βρέθηκαν στα δικαστήρια εξαιτίας μηνύσεων της εταιρίας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων ΑΕΠΙ, ότι δεν πλήρωναν τα ποσά που απαιτεί η εταιρία για να παίζουν μουσική στα καταστήματά τους ή να χρησιμοποιούν συσκευές που μπορούν να μεταδώσουν μουσική (TV, ραδιόφωνο).

Οι 156 καταστηματάρχες που μηνύθηκαν από την ΑΕΠΙ αθωώθηκαν γιατί κατά τον έλεγχο που έκανε ο αντιπρόσωπος της ΑΕΠΙ δεν συνοδευόταν από ένστολο αστυνομικό. Οι καταστηματάρχες κρίνουν «θολό» το σύστημα με το οποίο η ΑΕΠΙ χρεώνει το κάθε κατάστημα που διαθέτει ηχητικά συντηματα, ενώ θεωρούν ότι οι απαιτήσεις της προκαλούν ασφυξία στον χώρο της εστίασης, καθώς εκατοντάδες επιχειρηματίες δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα ώστε να εξασφαλίσουν την άδεια της ΑΕΠΙ με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι με κυρώσεις… Αρκετοί καταστηματάρχες προκειμένου να γλυτώσουν από «μουσικό χαράτσι», όπως το χαρακτηρίζουν, καταφεύγουν σε… «τεχνάσματα», όπως να μην τοποθετούν σε εμφανή σημεία ραδιόφωνα, τηλεοράσεις ή άλλες συσκευές που αναπαράγουν μουσική προκειμένου να μην καταστεί απαραίτητη η καταβολή του τέλους.

Η Διοίκηση της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Σερρών στάθηκε στο πλευρό των εναγομένων, έχοντας οργανώσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα συγκεντρώσεις και βοήθησε ώστε να ενημερωθούν για την υπόθεσή τους από τον Νομικό Σύμβουλο του σωματείου Σ.Μανουσίδη.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς που πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση και την οργάνωση των μελών αισθάνεται δικαιωμένος για το αίσιο τέλος που είχε η υπόθεση «κόντρα σε όσους θέλουν να επιβάλλουν σε καιρούς οικονομικά χαλεπούς ένα εκτός τόπου και χρόνου μουσικό χαράτσι…» Πλέον οι καταστηματάρχες περνούν στην αντεπίθεση και μηνύουν την ΑΕΠΙ για συκοφαντική δυσφήμηση και θα ζητήσουν και αποζημίωση.


                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

                                   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                         ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                               ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ  ΣΤΑΜΟΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ –          ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

1 σχόλιο:

  1. Απορώ πως αναδημοσιεύεται άρθρα και ανακοινώσεις χωρίς να τις ελέγχετε πρώτα. Ήμουν προσωπικά στο δικαστήριο των Σερρών και τον Νοέμβρη που αναβλήθηκε η δίκη λόγω αποχής των δικηγόρων, και στις 13 του Μάρτη. Ο τελικός και μεγάλος κερδισμένος στην υπόθεση αυτή ήταν η ΑΕΠΙ. 117 ήταν οι κατηγορούμενοι και όχι 156 (έχω το κλητήριο θέσπισμα) από τους οποίους στο δικαστήριο τον Νοέμβρη ήταν σχεδόν όλοι ενώ τον Μάρτη ήρθαν περίπου οι 40. Οι υπόλοιποι από τους 117 μαζί με τους μισούς από τους 40 παρευρισκομένους, ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΕΠΙ. 12 από τους κατηγορουμένους (12 από 117!) εκπροσωπήθηκαν από το σύλλογο τους, ο οποίος ζήτω-κραυγάζει πως νίκησε την ΑΕΠΙ, 3 από την ΕΣΕΠΙ και 3 από ισάριθμους ανεξάρτητους δικηγόρους. Το δικαστήριο δεν έγινε, άρα η Πρόεδρος δεν μπήκε καθόλου επί της ουσίας που σημαίνει πως δεν τέθηκε καθόλου το θέμα αν έγινε ή όχι έλεγχος όπου θα έπρεπε να γίνει με την σύμπραξη της αστυνομίας. Αυτό που έγινε πραγματικά ήταν πως ο δικηγόρος της ΕΣΕΠΙ υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος η οποία και έγινε δεκτή. Το παράδοξο που είδα με τα μάτια μου ήταν που η Πρόεδρος ζήτησε από τους κατηγορούμενους (τους 40 που ήταν εκεί) να πουν δια βοής εάν συμφωνούν, πράγμα που έγινε! Όσο για την περιβόητη καταγγελία, να ξέρετε πως δεν έγινε επίσημα από την ΑΕΠΙ αλλά από στέλεχος της χωρίς να γνωρίζουν τίποτα οι από πάνω. Όσο για τους καταστηματάρχες των Σερρών, το πραγματικό πανηγύρι ξεκινάει τώρα που η ΑΕΠΙ όλο αυτό τον καιρό έκανε τους ελέγχους της και σύντομα θα τους σύρει μεμονωμένα στο δικαστήριο για οφειλές μετά το 2012 που έτσι ή αλλιώς πληρώσανε. Για τους εν λόγω κυρίους και τις τοπικές φυλλάδες που μπήκαν στην διαδικασία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης (θύμα παίσατε και εσείς) έχω να πω πως με αυτό τον τρόπο δεν προστατεύεται το Πνευματικό Δικαίωμα, αλλά τα συμφέροντα κερδοσκόπων που ζουν με τις μίζες των εμπορικών εταιριών που πουλάνε μουσική χωρίς δικαιώματα, λες και την έγραψαν οι ίδιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο