Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ

ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αποφασισμένος να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα μέχρι κεραίας, για το οποίο έχει δεσμευτεί σε ορίζοντα τετραετίας με την κυβέρνηση να φέρνει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια, είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ωστόσο εκτιμά ότι έχει βρεθεί ήδη κοινός τόπος συνεννόησης με τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνος», ο πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά της στρατηγικής του και του «Οδικού Χάρτη» στον οποίο έχει καταλήξει, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός των τειχών, ότι «η Ελλάδα δεν είναι αποικία» και ότι «δρόμος επιστροφής στο Μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει».
Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι υπάρχει το «κλειδί» για έναν έντιμο συμβιβασμό, ενώ κάνει λόγο για δυνάμεις που θα ήθελαν ρήξη και δημιουργούν προβλήματα. Ωστόσο, δηλώνει ότι έχει εναλλακτικά σχέδια, τα οποία, όμως, όπως ξεκαθαρίζει δεν θα χρειαστούν, ενώ προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για πολιτική λύση ως ή κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτή την εβδομάδα.
«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις, όπως και καμία απειλή για τις καταθέσεις στην Ελλάδα» ξεκαθαρίζει, προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός καταρρίπτει κάθε ενδεχόμενο νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, ενώ στην ερώτηση περί πτώσης της κυβέρνησης, απαντά ότι «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον ελληνικό λαό». «Ότι και να κάνουν, πάλι μπροστά τους θα μας βρουν – πραξικοπήματα στην Ελλάδα δεν γίνονται, τελείωσαν μαζί με το Παλάτι…» λέει χαρακτηριστικά στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όσους επιχειρούν τη ρήξη της κυβέρνησης.
Αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας μιλώντας για τις σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους και τις επαφές που είχε σε Παρίσι και Βρυξέλλες τις τελευταίες ημέρες, υποστηρίζει πως συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε φίλους της Ελλάδας, για τα θέματα που αφορούν στην ανθρωπιστική κρίση και την προώθηση μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής. «Βρέθηκαν πράγματι πολλά σημεία συνεννόησης πάνω στα οποία πρέπει να χτίσουμε τη μελλοντική μας συνεργασία. Δεν θα σας κρύβω, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα αδιάλλακτες φωνές μέσα στην Ευρώπη που δεν κατανοούν ότι πρέπει να δουλέψουμε για να συμβιβάσουμε δύο καταστατικές αρχές της ευρωπαϊκής παράδοσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας για το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα επί μία πενταετία έκανε λόγο για μία μεγάλη αποτυχία, εξαπολύοντας τα πυρά στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.  Μάλιστα, υποστηρίζει πως η αναγνώριση ότι η προηγούμενη πολιτική της ακραίας λιτότητας, όπως χαρακτηριστικά λέει, έχει αποτύχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη αποτελεί το "κλειδί" για έναν έντιμο συμβιβασμό.   
Την ίδια ώρα, στέλνει σαφές μήνυμα, τόσο προς το εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό λέγοντας πως «όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε αυτή την αποτυχημένη συνταγή, πρέπει να καταλάβουν ότι στις 25 του Γενάρη, ο ελληνικός λαός απεφάνθη οριστικά» ξεκαθαρίζοντας πως δρόμος επιστροφής στο Μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας εμμένει στη θέση ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κάνοντας λόγο για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ορίζοντα τετραετίας και θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας. 
«Έχουμε ήδη καταθέσει  το σχέδιο νόμου για την ανθρωπιστική κρίση. Ακόμη καταθέσαμε το σχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, έχουμε ανακοινώσει το σχέδιο για τις 100 δόσεις που θα προσφέρει ανάσα τόσο στους πολίτες όσο και στα ταμεία και προετοιμάζουμε τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην οποία έχουν συμφωνήσει και οι τράπεζες», επισημαίνει ο κ. Τσίπρας.

newsbomb



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο