Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Είχαν αδειάσει εκκλησίες και παγκάρια στη Βοιωτία

Συνελήφθησαν, το απόγευμα του Σαββάτου στην Αντίκυρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, δύο Έλληνες, ηλικίας 56 και 50 ετών.
Στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών – διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Διστόμου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διαπιστώθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων στις προαναφερόμενες κλοπές.


Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και επτά αγιογραφημένες εικόνες.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, είχαν διαπράξει από τις αρχές του 2015 έως και στις 14-03-2015, τουλάχιστον έξι κλοπές και μία απόπειρα κλοπής και συγκεκριμένα:

Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το παγκάρι.
Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην παραλία Διστόμου, όπου επίσης αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το παγκάρι.
Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν αγιογραφημένες εικόνες, χρηματικό ποσό, μία ηλεκτρική συσκευή και άλλα αντικείμενα.
Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν την μικροφωνική εγκατάσταση.
Διάρρηξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Αντίκυρα, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό του.
Κλοπή – διάρρηξη σε οικία, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και οικιακές συσκευές, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.
Κλοπή – διάρρηξη σε τροχόσπιτο, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, όπου αφαίρεσαν από το εσωτερικό του όλο τον οικιακό εξοπλισμό.

Μέρος των κατασχεθέντων προϊόντων κλοπών, τα οποία φυλάσσονται στο Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου, αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων αντικειμένων και να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης των δύο κατηγορουμένων.

Οι συλληφθέντες, με την σε βέρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


lamiastar

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο