Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Το ποιητικό έργο του Ελευθερίου Ξάνθου, παρουσίασαν ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ» και «Οι Φίλοι του Βιβλίου»

«Εκφράζεται ο αγώνας,  που θα πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι για να αλλάξουν τον κόσμο…»
Το ποιητικό έργο του Ελευθερίου Ξάνθου , με την τριλογία του  «Πεδίο Βολής» «Και Ξανάζησα…» – «Έξοδος», παρουσίασαν ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ» και «Οι Φίλοι του Βιβλίου», προχθές το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας…


Ελευθέριος Ξάνθος είναι το ψευδώνυμο του Ελευθέριου Τζιόλα , εκδίδει και διευθύνει το περιοδικό πολιτικού προβληματισμού «Δίαυλος», αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά πανελλαδικής κυκλοφορίας και σε ηλεκτρονικά έντυπα στο διαδίκτυο κι έχει προλογίσει και παρουσιάσει σειρά σημαντικών έργων …
tziolas2
Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη ο Ελευθέριος Ξάνθος επανέρχεται με την τριλογία του, επαναλαμβάνοντας «κάτι, που έχουν πει σημαντικότεροι από εκείνον ποιητές»..
«Και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να μιλήσουμε  για τα δύσκολα πράγματα που ζουν οι άνθρωποι» λέει, υπογραμμίζοντας πως «η ποίηση δεν φωτίζει  απλά βαθύτερα  τις αιτίες , αλλά πρέπει να φωτίσει και τον δρόμο προς  το μέλλον, σαν ένας μεγάλος προβολέας..
tziolas3
Μέσα από την συγκεκριμένη τριλογία εκφράζονται βιώματα,  προβληματισμοί , σκέψεις,  με δυο λόγια όπως ο ίδιος λέει,  εκφράζεται ο αγώνας,  που θα πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι για να αλλάξουν τον κόσμο.
Για το ποιητικό έργου του Ελ. Ξάνθου, μίλησαν δυο εκπαιδευτικοί, ο φιλόλογος Δ. Αλεξάνδρου  και ο δάσκαλος Ηλ. Αναγνώστου, απήγγειλαν ο ηθοποιός Λ. Τσάγκας και η Σ. Μακρή,  σε μουσική επένδυση του Στ. Μπρίκα και την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ» Αν. Φρούσιος.
tziolas4
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
  • Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΥΜΑΣ
  • Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ
  • Ο ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ
  • Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗΣ
  • ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
  • Και ευαισθητοποιημένοι στην ΠΟΙΗΣΗ συμπολίτες μας


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο