Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Οι ‘εθνικοί μας καθοδηγητές’ των Καναλιών και Ραδιοφώνων συνεχίζουν, όπως και πριν από τις εκλογές

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
1.          Συνεχίζεται και μετά τις εκλογές η στρεβλή πληροφόρηση των πολιτών για την οικονομική κρίση στις ‘ενημερωτικές’ εκπομπές των ‘εθνικών μας καθοδηγητών’ των Καναλιών και Ραδιοφώνων (Λυριτζή, Αυτιά, Ευαγγελάτου, Παπαδάκη, Καμπουράκη, Οικονομέα, Χατζηνικολάου, Λαζόπουλου κ.α.).
Τελευταίο κρούσμα η μεταχείριση της Συμφωνίας της Ευρωζώνης της 20ης Φεβρουαρίου, που υπέγραψε η νέα κυβέρνηση.

Βλέποντας καθημερινώς διάφορους ‘προσκεκλημένους’ των ‘ενημερωτικών’ εκπομπών να παραπληροφορούν συστηματικά τους πολίτες για σοβαρές ρυθμίσεις της Συμφωνίας και τους ‘οικοδεσπότες’ τους να μην αντιδρούν, αναρωτιέται κανείς αν οι τελευταίοι έχουν διαβάσει την, μιάμισης σελίδας, Συμφωνία ή αν κάτι άλλο συμβαίνει.
2.           Τι λένε και τι δεν λένε για τη Συμφωνία οι παραπληροφορούντες και πώς (δεν) αντιδρούν οι ‘εθνικοί μας καθοδηγητές’.
(α)          Οι παραπληροφορούντες λένε ότι με τη Συμφωνία παρατάθηκε μόνο η ‘Δανειακή σύμβαση’ και όχι το ‘Μνημόνιο’ και ότι έτσι επιτεύχθηκε ‘ο διαχωρισμός της Δανειακής σύμβασης από Μνημόνια’ και ‘η απεμπλοκή από Μνημόνια’.
Και  οι ‘εθνικοί μας καθοδηγητές’ αποφεύγουν να τους ενημερώσουν, και μαζί μ’ αυτούς κι εμάς, πως:  
Από όλα τα επίσημα κείμενα πιστοποιείται πως ‘Δανειακή σύμβαση’ και ‘Μνημόνιο’ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους (είναι, ή δεν είναι, σε ισχύ και τα δυο μαζί).  
Γι’ αυτό ακριβώς, η εκταμίευση των δόσεων της ‘Δανειακής σύμβασης’ γίνεται, κάθε φορά, μόνο μετά την επιτυχή αξιολόγηση της εφαρμογής του ‘Μνημονίου’.
(β) Οι παραπληροφορούντες μιλούν με (‘δημιουργική’!) ασάφεια για τον σκοπό της παράτασης: ‘Να δοθεί μια ανάσα στον ελληνικό λαό’, η Κυβέρνηση να εξειδικεύσει τις μεταρρυθμίσεις και να ‘χτίσει’ αξιοπιστία’, ‘να έχει μια τετράμηνη ‘γέφυρα’ προς ένα νέο συμβόλαιο ανάπτυξης και εξόδου στις αγορές’…  

Και οι ‘εθνικοί μας καθοδηγητές’ αποφεύγουν να τους ενημερώσουν, και μαζί μ’ αυτούς κι εμάς, ότι η Συμφωνία ορίζει πως:  
Σκοπός της παράτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρέχοντος Προγράμματος, με την καλύτερη χρήση ευελιξίας, περιλαμβανομένων και των νέων μέτρων της Κυβέρνησης, όπως αυτά θα συμφωνηθούν με τους ‘θεσμούς’ μέχρι τα τέλη Απριλίου. 
(γ) Οι παραπληροφορούντες λένε ότι η Κυβέρνηση δεν χρειάζεται τη συμφωνία των ‘θεσμών’, προκειμένου να πάρει μέτρα που δεν επηρεάζουν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους.
Και οι ‘εθνικοί μας καθοδηγητές’ αποφεύγουν να τους ενημερώσουν, και μαζί μ’ αυτούς κι εμάς, ότι η Συμφωνία ορίζει πως:
Οι ‘Θεσμοί’ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ) είναι εκείνοι που θα κρίνουν αν‘οποιαδήποτε ανάκληση μέτρων’ και ‘μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και δομικές μεταρρυθμίσεις’ ‘θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους...’ (οπότε οι ενέργειες αυτές δεν θα μπορούν να  εφαρμοστούν) ή όχι (οπότε θα μπορούν να εφαρμοστούν).
(δ)        Οι παραπληροφορούντες λένε ότι τα απαιτούμενα πρωτογενή πλεονάσματα όλων των επόμενων ετών θα ορίζονται ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες.
Και οι ‘εθνικοί μας καθοδηγητές’ αποφεύγουν να τους ενημερώσουν, και μαζί μ’ αυτούς κι εμάς, πως η Συμφωνία ορίζει σαφώς ότι αυτό θα ισχύσει μόνο για το έτος 2015.
(ε) Οι παραπληροφορούντες λένε  όλα αυτά και οι ‘εθνικοί μας καθοδηγητές’ αποφεύγουν να διατυπώσουν το ερώτημα:
‘Πώς τότε όλοι οι άλλοι (οι δεκαοκτώ Κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ το ΔΝΤ, οι αναλυτές των διεθνών ΜΜΕ...) ερμηνεύουν διαφορετικά από σας τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου;
3.    Και πριν από τις εκλογές, η κομματική προπαγάνδα και  οι ‘ενημερωτικές εκπομπές’ των ‘εθνικών μας καθοδηγητών’ των Καναλιών και Ραδιοφώνων καλλιέργησαν συστηματικά στον λαό την ψευδαίσθηση πως η Χώρα θα μπορούσε να παραμείνει στην Ευρωζώνη με τους γνωστούς όρους του ΣΥΡΙΖΑ.
           Ο λαός, ο εύπιστος, τους πίστεψε και σήμερα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα!

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr) Ενότητα ΜΜΕ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο