Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Μόσχα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης ΜΙΤΤ

•        Κώστας Μπακογιάννης: «Θέτουμε τις βάσεις που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου μας για μια Στερεά Ελλάδα εξωστρεφή, ικανή να αξιοποιήσει τα σπουδαία ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα»

•        Με δεκάδες παρουσιάσεις, στοχευμένες επαφές και πρωτοβουλίες ολοκληρώθηκε η ατζέντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Μόσχα
•        Σειρά σημαντικών συναντήσεων και από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Νίκο Χαρδαλιά

Με εξαιρετικό τρόπο και με σημαντικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το πλάνο στοχευμένων επαφών και δράσεων των στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ 2015, όπου η Περιφέρεια συμμετείχε με δικό της stand στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Τη σκυτάλη στις σημαντικές συναντήσεις του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της Έκθεσης, παρέλαβε για τις υπόλοιπες μέρες ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προχώρησε σε σημαντικό αριθμό παρουσιάσεων και συναντήσεων, στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της Στερεάς Ελλάδας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και τη δημιουργία των απαραίτητων συνδέσμων και επαφών στην Ρωσία.
Πιο συγκεκριμένα, μετά τις συναντήσεις του Περιφερειάρχη με τους μεγαλύτερους Tour Operators της Ρωσίας και τον Πρόεδρο του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Τουρισμού Davydenko Dmitry, ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε κατ’ ιδίαν  συναντήσεις με Τουριστικούς πράκτορες άλλων πόλεων της Ρωσίας αλλά και με εκπροσώπους φορέων και συνδέσμων. Παράλληλα, προχώρησε σε σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ, όπως το TV Soyuz (http://tv-soyuz.ru/ επίσημο κανάλι, εθνικής εμβέλειας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας), σε προωθητικά διαφημιστικά κανάλια, όπως  το TV Tourist Press (http://www.touristpress.net/ - ΕλληνοΒρετανικό συνδρομητικό κανάλι ), στο Ρ/Σ Radonezh (http://radonezh.ru/ επίσημος ραδιοφωνικός σταθμός εθνικής εμβελείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας), στο περιοδικό Natur Produkt (www.np-mag.ru - επίσημος ετήσιος τουριστικός οδηγός της Μόσχας), καθώς και σε ιστοσελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας που αφορούν σε θέματα τουρισμού, όπως μεταξύ άλλων και η www.TourOut.ru  (με 400.000 και πλέον επισκέπτες ημερησίως).
Παράλληλα, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Νίκος Χαρδαλιάς, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμού, αρμόδιο για θέματα Διεθνών Συνεργασιών, Valery Korovkin και τον συνεργάτη του αρμόδιο για θέματα σχέσεων με την Ελλάδα, Georgi Amorobian, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, πρώην Υπουργό Τουρισμού της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ρωσίας και Πρόεδρο της Ένωσης Ρώσων Tour Operators, Alexander Radkov.
Τέλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Νίκος Χαρδαλιάς κήρυξε την έναρξη της φετινής Ελληνικής εβδομάδας Πολιτισμού στην Μόσχα μετά από πρόσκληση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας και της Πρόεδρου του, Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, Θεοδώρας Γιαννίτση καθώς και του Συλλόγου Ελληνορωσικής Φιλίας και του Πρόεδρου του, πρώην πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα,  Andrey Vdovin. Παρουσία 300 και πλέον Ελλήνων της Ρωσίας καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας-Κύπρου, Alexander Petritsko,  οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας μας  εγκαινίασαν την επταήμερη έκθεση και ταυτόχρονα ενημέρωσαν τους ομογενείς μας για την ιστορική σημαντικότητα και το τουριστικό ενδιαφέρον της Στερεάς Ελλάδας.
Ολοκληρώνοντας την τριήμερη αυτή προσπάθεια στην Μόσχα, ο Κώστας Μπακογιάννης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: « Οι συναντήσεις μας στη Μόσχα, ήρθαν σαν επιστέγασμα μιας εξαντλητικής αλλά μοναδικά δημιουργικής συλλογικής προσπάθειας για την τουριστική ανάδειξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όχι μόνο στην Ρωσία των 142 εκ. κατοίκων και τη Μόσχα των 16 εκ. πολιτών, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με την παρουσία μας στις 4 διεθνείς εκθέσεις, του Τελ Αβίβ, του Βελιγραδίου, του Βερολίνου και τώρα της Μόσχας, δημιουργούμε υπεύθυνα και συγκροτημένα εκείνους τους αναγκαίους διαύλους επικοινωνίας αλλά και εκείνες τις βάσεις που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου μας για μια Στερεά Ελλάδα εξωστρεφή, ικανή να επενδύσει στα μοναδικά φυσικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά μνημεία της, ικανή να αξιοποιήσει τα σπουδαία ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, χτίζουμε  σταδιακά το αύριο του τουρισμού στην Περιφέρειά μας».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο