Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Παρεμβάσεις Μπασιάκου στη Βουλή για κατασκευή Αυτοκινητόδρομου "Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη"


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗΓια  τον  Υπουργό
Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και ΤουρισμούΘΕΜΑ: Αυτοκινητόδρομος «Ελευσίνα - Θήβα – Υλίκη».


Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στις 18/3/2015, ζήτησα από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σταθάκη ενημέρωση για την πορεία του Διεθνούς Διαγωνισμού σε σχέση με την κατασκευή του πολύ σημαντικού έργου «Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Θήβα – Υλίκη» που θα δώσει τη δυνατότητα εκτροπής του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου από τη Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο προς τη Βόρειο Ελλάδα  (και αντιστρόφως) , παρακάμπτοντας το Λεκανοπέδιο Αττικής, με συνέπεια την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Θήβας και της Βοιωτίας σε σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο. Είναι γνωστή άλλωστε και η αύξηση της διακίνησης εμπορευμάτων σε σχέση με Θριάσιο και Πειραιά. Ο κ. Υπουργός  επιφυλάχθηκε να μας ενημερώσει. Το θέμα έχω φέρει στη Βουλή πολλές φορές με ερωτήσεις μου .

Ήδη σε τελευταία απάντηση του τότε Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη (20/11/2014) σε σχετική ερώτηση μου (30/10/2014) αναφέρεται : «Με την υπ. αρ. Α/4/00/00/06/24887/26.09.2014 απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εγκρίθηκε η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Α’ Φάση, ήτοι : Εκδήλωση Ενδιαφέροντος – Προεπιλογή, του δημόσιου διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου με σκοπό την ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης για το έργο με τίτλο : «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Θήβα - Υλίκη»,  κατά τρεις (3) μήνες και είκοσι (20) ημέρες, ήτοι έως και την  27.01.2015.
Με βάση την παραπάνω απόφαση, έως την συγκεκριμένη ημερομηνία θα κατατεθούν οι σχετικοί Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για την Α΄ φάση του διαγωνισμού. Η εξέλιξη του Διαγωνισμού, μετά την εξέταση των Φακέλων αυτών και την ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης με την προεπιλογή των υποψηφίων, προβλέπει αφενός τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και αφετέρου την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών και την ανάδειξη αναδόχου

Δόθηκε μάλιστα νέα παράταση έως τις 24/3/2015.Κατόπιν αυτών
Και λόγω της μεγάλης σημασίας του συγκεκριμένου έργου για την ευρύτερη περιοχή μας (διαμετακόμιση, έργα, τόνωση απασχόλησης, τοπικές επενδύσεις, κλπ.)

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

  1. Πως προχωρεί η επίσπευση της σχετικής διαδικασίας για την κατασκευή του έργου με συνέπεια την τόνωση της οικονομίας και την ανάπτυξη; Και
  2. Αν υπάρχει εξέλιξη παράλληλου έργου για Προαστιακό;

Αθήνα, 20/3/2015

Ο ερωτών ΒουλευτήςΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο