Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ερώτηση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Θανάση Σκούμα σχετικά με τις κλοπές ηλεκ/κου υλικού του ΔΕΔΔΗΕ


Ερώτηση προς τους:
Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: Κλοπές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού των Δικτύων Ηλεκτρικής ενέργειας στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.



Ένα σημαντικό πρόβλημα πλήττει την Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνονται συνεχείς κλοπές και καταστροφές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (καλώδια, μετασχηματιστές) στην περιφέρεια Βοιωτίας (Θήβα και Λιβαδειά), οι οποίες ζημιώνουν τον ΔΕΔΔΗΕ και την τοπική αγροτική παραγωγή.

Το πρόβλημα έχει εξαλειφθεί σε άλλες περιοχές. Σε ολόκληρη τη Θεσσαλία οι κλοπές μετασχηματιστών έχουν σχεδόν μηδενισθεί. Στην Περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, εκτός της Λοκρίδας, μειώθηκαν δραστικά. Αντιθέτως, στην Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας (Θήβα και Λιβαδειά) και στην Λοκρίδα το πρόβλημα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και συχνότητα.

Οι συνέπειες για τους αγρότες αλλά και την επιχείρηση είναι σημαντικές, τόσο ως προς το κόστος και την προμήθεια των κλεμμένων υλικών, όσο και για την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των παροχών άρδευσης και ύδρευσης της περιοχής.
Ειδικότερα στο θέμα της αντικατάστασης των υλικών, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια λόγω του μεγάλου αριθμού κλοπών.

Ταυτόχρονα οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού οι κλοπές ηλεκτρολογικού υλικού σε γεωτρήσεις και αρδευτικά έργα, αποκλείουν τη δυνατότητα τους να καλλιεργήσουν τους αγρούς τους, αφού επιβαρύνονται με τεράστια έξοδα αντικατάστασης των αφαιρεθέντων υλικών.

Παρά τις όποιες προσπάθειες και μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα, τα αποτελέσματα δεν είναι τα προσδοκώμενα, αφού τα οργανωμένα κυκλώματα που λυμαίνονται την περιοχή, αργά ή γρήγορα, βρίσκουν τρόπους να τα ξεπερνούν και να συνεχίζουν την καταστροφή και την λεηλασία του εξοπλισμού αγροτών και ΔΕΔΔΗΕ.

Γίνεται λοιπόν εμφανής η ανάγκη:
α) Να περιοριστεί αυτό το κοινωνικό πρόβλημα και να μειωθούν οι καταστροφές του ηλεκτρολογικού υλικού,
β) Να περιοριστούν οι συνέπειες και να προστατευθεί η αγροτική παραγωγή.


Με βάση τα παραπάνω
Ερωτώνται οι Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να μειωθεί δραστικά το πρόβλημα της κλοπής ηλεκτρολογικού υλικού και να προστατευθεί έτσι η τοπική αγροτική παραγωγή.



Οι ερωτώντες Βουλευτές
Θανάσης Σκούμας
Αγλαΐα Κυρίτση
Αποστόλης Καραναστάσης
Γιάννης Σταθάς

Χάρης Τζαμακλής

Αθήνα, 26/3/2015

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο