Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΟΙΜΠΛΕ: ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ... ΠΑΡΤΕ ΤΑ!

Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, «αν καταφέρει μάλιστα να βρει χρήματα από κάπου άλλου, τη Ρωσία, την Κίνα, ή την Αμερική, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν θελήσουν να την χρηματοδοτήσουν!... διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις με το γνωστό σκωπτικό του ύφος ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, στον απόηχο των επαφών Τσίπρα στη Μόσχα αλλά και των συνομιλιών Ελλήνων με Κινέζους αξιωματούχους
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμεινε πως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης είναι πώς θα κάνει την οικονομία της χώρας του πιο ανταγωνιστική και όχι τόσο η αναδιάρθρωση του χρέους.

"Το πρόβλημα σήμερα είναι πως πρέπει να κινηθούν με ένα τρόπο ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει πιο αποτελεσματική", δήλωσε κατά την ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον, σημειώνοντας πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι σαφώς το πιο δύσκολο σε σχέση με αυτό άλλων χωρών.
"Είναι δύσκολο να γίνει η οικονομία πιο ανταγωνιστική. Όλα αυτά τα προβλήματα είναι κληροδοτημένα. Αυτές είναι οι πραγματικές προκλήσεις της Ελλάδας και δεν πρέπει να κατηγορεί τους Ευρωπαίους", τόνισε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Σόιμπλε υπογράμμισε πως, αν η Ελλάδα μπορέσει να βρει να δανειστεί από αλλού χρήματα, "στο Πεκίνο, τη Μόσχα" και αλλού, μπορεί να τα πάρει.
Παράλληλα επανέλαβε τη θέση του ότι αν η Ελλάδα δεν επιθυμεί χρήματα από τους δανειστές της, κανείς δεν θα την αναγκάσει να τα πάρει. "Η Ελλάδα πρέπει να εμφανίσει αποτελέσματα αν επιθυμεί την εκταμίευση των χρημάτων, όχι σε επίπεδο 100%, αλλά τουλάχιστον σε γενικές γραμμές. Ποτέ δεν ζητήσαμε από την Ελλάδα να εκπληρώσει το 100% των όσων της ζητούνται", υπογράμμισε ο Σόιμπλε.
Εξάλλου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε χαριτολογώντας πως δεν θα άλλαζε τη θέση του με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μίλησε επίσης στο Ινστιτούτο. "Η ελληνική κυβέρνηση σήμερα είναι αντιμέτωπη με δύσκολες προκλήσεις. Δεν θα άλλαζα ποτέ τη θέση μου με εκείνον".


newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο