Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με την Επίτροπο της ΕΕ κ. Corina Cretu

Σε πρώτο πλάνο η άδικη κατάταξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην κατηγορία των υπό μετάβαση Περιφερειών

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συμμετείχε σήμερα το πρωί στη συνάντηση των Περιφερειαρχών της χώρας με την Ευρωπαία Επίτροπο, κ. Corina Cretu.
Στην τοποθέτησή του, αφού ενημέρωσε την Επίτροπο για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, μεταξύ άλλων, στη στατιστική στρέβλωση που κατατάσσει τη Στερεά Ελλάδα στις υπό μετάβαση Περιφέρειες για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, λόγω της μεγάλης βιομηχανικής συγκέντρωσης στις περιοχές που συνορεύουν με την Περιφέρεια Αττικής και του αυξημένου ΑΕΠ που υπολογίζεται ότι αυτές διαθέτουν.

Δεδομένων των παραπάνω, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν μπορεί να συμμετέχει πλήρως και με επαρκείς χρηματοδοτήσεις σε προγράμματα για την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Χρηματοδοτήσεις που η Στερεά Ελλάδα- όντας η δεύτερη σε έκταση Περιφέρεια της Ελλάδας, με ετερόκλιτες περιοχές, υψηλούς δείκτες ανεργίας και μεγάλες ανάγκες σε υποδομές αλλά και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας – τις έχει απόλυτη ανάγκη.
Αύριο Παρασκευή 22 Μαΐου, ο κ. Μπακογιάννης θα βρίσκεται στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας, ακολουθώντας το πρόγραμμα της Επιτρόπου, ενώ το Σάββατο 23 Μαΐου θα την υποδεχθεί στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία και στη συνέχεια θα επισκεφθούν το Ενιαίο Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου Λυκείου Λαμίας και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, έργα συγχρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκούς πόρους.
Παρακάτω παρατίθεται το πρόγραμμα της επίσκεψης της Επιτρόπου, το Σάββατο 23 Μαΐου, στη Λαμία.
Πρόγραμμα Επίσκεψης Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής κ. Corina Cretu στη Λαμία
Σάββατο 23 Μαΐου 2015

11.30 Άφιξη στο Γραφείο Περιφερειάρχη
        (Πλατεία Ελευθερίας, Υψηλάντη 1)
11.45 Αναχώρηση για Ενιαίο Σχολικό Συγκρότημα Λαμίας
11.55-12.30 Επίσκεψη & Ξενάγηση στο Ενιαίο Σχολικό Συγκρότημα Λαμίας
12.30 Αναχώρηση για Θερμοπύλες
12.45-13.45 Επίσκεψη & Ξενάγηση στο χώρο των Θερμοπυλών και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών/Δηλώσεις στα ΜΜΕ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο