Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Οικονομική αυτοκτονία η μη ψήφιση από τη Βουλή της Συμφωνίας με την Ευρωζώνη

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
1.         Όταν, κε Τσίπρα:
- Έχεις ήδη κάνει στάση πληρωμών στο εσωτερικό (εκτός εκείνων για μισθούς/συντάξεις).
- Μαζεύεις και το τελευταίο ευρώ από τα διαθέσιμα Ταμείων, Οργανισμών, Πρεσβειών...
- Αποσύρεις 650 εκατομμύρια ευρώ του «εγγυητικού λογαριασμού» στο ΔΝΤ (που σε ένα μήνα θα πρέπει να τα επιστρέψεις), για να πληρώσεις τη δόση του Μαϊου.
- Ακούς το ΔΝΤ να δηλώνει πως δεν θα εκταμιεύσει χρήματα για την Ελλάδα, αν δεν υπάρξει συνολική Συμφωνία(και μετά επιτυχή αξιολόγηση της πορείας του τρέχοντος Προγράμματος (Μνημονίου), και μάλιστα μέσα στα Υπουργεία και όχι σε ξενοδοχεία).
- Ξέρεις ότι τον Ιούνιο δεν θα μπορέσεις να πληρώσεις μισθούς/συντάξεις και άλλες οφειλές, αν τον Μάιο δεν πάρεις τα χρήματα του Προγράμματος.

- Γνωρίζεις ότι:
- για να εισπράξουμε τα τελευταία δισεκατομμύρια του Προγράμματος (που λήγει οριστικά στις 30 Ιουνίου, μετά την τετράμηνη παράταση που εσύ έχεις ζητήσει), πρέπει η Συμφωνία να υπογραφεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. 
- Αν δεν υπογραφεί η Συμφωνία αυτή, δεν θα μπορέσουμε να ζητήσουμε από την Ευρωζώνη νέο δάνειο 30-40 δισεκατομμυρίων ευρώ, που η Χώρα χρειάζεται μετά τις 30 Ιουνίου, για δύο-τρία χρόνια.
2.         Όταν έτσι έχουν τα πράγματα, κε Τσίπρα:
Θα αποτελέσει οικονομική αυτοκτονία η επιλογή να απορριφθεί η Συμφωνία με την Ευρωζώνη και να διεξαχθεί Δημοψήφισμα,  προκειμένου να διατηρηθούν κάποιες  «κόκκινες γραμμές»(«καμιά νέα περικοπή μισθών/συντάξεων», «εργασιακό», «ασφαλιστικό», «αναδιάρθρωση του χρέους σήμερα”, διαπραγμάτευση σε ...ξενοδοχεία και όχι στα υπουργεία, καμιά συνάντηση υπουργών με τους επικεφαλής της Τρόικας... ).
Με την απόρριψη της Συμφωνίας με την Ευρωζώνη, η οικονομία θα πληγεί θανάσιμα, η Χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία (εντός ή εκτός ευρώ) και οι «κόκκινες γραμμές» όχι απλώς θα ξεθωριάσουν αλλά θα σβήσουν εντελώς (οι μισθοί/συντάξεις όχι απλώς θα μειωθούν, αλλά θα εξανεμιστούν...). 
3.         Όταν έτσι έχουν τα πράγματα, κε Σαμαρά, κε Βενιζέλε:
Αποτελεί μεγάλο σφάλμα να λέτε σήμερα πως το αν θα ψηφίσετε τη Συμφωνία με την Ευρωζώνη θα εξαρτηθεί από το αν θα την ψηφίσει ή όχι ο «όλος ΣΥΡΙΖΑ» ή από το αν η Συμφωνία θα είναι ή όχι δυσμενέστερη από το «e-mail Χαρδούβελη».
Και θα αποτελέσει το μοιραίο λάθος αύριο, όταν και αν ο κ. Τσίπρας την φέρει στη Βουλή, η μη ψήφισή της με δικαιολογία το «νέο δυσμενέστερο Μνημόνιο», τη «φοροκαταιγίδα» κ.τ.τ. (που κι εσείς οι ίδιοι θα τα (ξανα)δεχόσασταν, αν η «άλλη λύση» ήταν η χρεοκοπία της Χώρας).  
Το εθνικό σας χρέος είναι να ψηφίσετε τη Συμφωνία με την Ευρωζώνη και να κατακρίνετε τον κ. Τσίπρα για τους δυσμενείς της όρους. 


Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr)  Ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο