Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Με επιτυχία οι Χορωδιακές Συναντήσεις Σχολείων Στερεάς Ελλάδας στη Θήβα

Η πόλη της Θήβας, η πόλη του Πίνδαρου, της Ιστορίας και του Πολιτισμού φιλοξένησε φέτος με επιτυχία τις Χορωδιακές Συναντήσεις Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Μουσικής Στερεάς Ελλάδας κ. Αμαλία Ζαχαριάδη σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων και τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ. Βοιωτίας, το διήμερο 16 και 17 Μαΐου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

Το χορωδιακό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο σε μία από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας, στον διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένο μουσικοσυνθέτη, σπουδαίο πολιτικό και συγγραφέα Μίκη Θεοδωράκη και στα γενέθλια των 90 χρόνων ζωής του.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που παρακολούθησε και τις δύο ημέρες το φεστιβάλ,  στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς και συνεχάρη τη Σχολική Σύμβουλο Μουσικής για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αλλά και του αφιερώματος στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Όπως είπε χαρακτηριστικά :

“ Για εμάς ως Δημοτική Αρχή, η ανάδειξη και η στήριξη του πολιτισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα. Γι' αυτό με χαρά, άμεσα και χωρίς ενδοιασμούς, στηρίξαμε, με τα όποια μέσα διαθέτουμε, αυτή τη σημαντική εκδήλωση των Χορωδιακών Συναντήσεων, οι οποίες διαφυλάττουν και προβάλλουν τον πολιτισμό και μεταλαμπαδεύουν την ποιοτική Ελληνική Μουσική με υπευθυνότητα και ευαισθησία στις νεότερες γενιές. Η μουσική εξάλλου είναι γνωστό ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην εκπαίδευση. Τα παιδιά που ασχολούνται είτε με την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου είτε ενός τραγουδιού έχουν αυξημένη ικανότητα απομνημόνευσης πληροφοριών και γνώσεων γενικότερα”.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν τα ακόλουθα σχολεία κατά σειρά εμφάνισης και τους απονεμήθηκαν αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους :

1ο & 6ο Δ.Σ. Θήβας , 3ο & 12ο Δ.Σ. Λαμίας, 5ο Δ.Σ. Θήβας, Δ.Σ. Βαθέος Αυλίδας, 2ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, Δ.Σ. & Γυμνάσιο Σκύρου, Γυμνάσιο Σχηματαρίου, 4ο Δ.Σ. Θήβας, 2ο Γυμνάσιο Θήβας, 1ο Δ.Σ. Χαλκίδας, Δ.Σ. Τριάδας Εύβοιας, 1ο & 4ο Δ.Σ. Άμφισσας, 2ο Δ.Σ. Χαλκίδας, 1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, 8ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, 3ο Δ.Σ. Θήβας, 4ο Γυμνάσιο Θήβας Ηράκλειο και το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας Νίκος Σκαλκώτας.
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

1 σχόλιο:

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο