Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Συμφωνία - Μνημόνιο 3: Έβαλαν το κάρο μπροστά από το άλογο

Απύθμενη υποκρισία: Αφού ψηφίσουν τα πάντα, θα ζητήσουν κούρεμα χρέους!

«Ή στραβά είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε». Άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση χάνει και το τελευταίο όπλο που της είχε απομείνει σε αυτή την πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Μεταθέτει το ζήτημα του κουρέματος του χρέους μετά την ψήφιση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων.

Του Κώστα Τσιτούνα


Η πολιτική απειρία έχει και αυτή τα όριά της. Εκτός κι αν πρόκειται για απύθμενη πολιτική υποκρισία, την οποία δεν πρόκειται φυσικά να ανεχτούν οι Έλληνες.

Ο ελληνικός λαός εμβρόντητος παρακολουθεί την κυβίστηση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ανέχτηκε υπομονετικά την πολύμηνη ακυβερνησία της χώρας για όσο διάστημα ο κ. Τσίπρας με τους υπουργούς που διαπραγματευόντουσαν στις Βρυξέλλες.

Ανέχτηκε ακόμα και την ανορθόδοξη μετατροπή ενός ηχηρού «ΟΧΙ» σε ένα θλιβερό «ΝΑΙ».

Ανεχτηκε την αποτυχημένη διαπραγμάτευση ενός πρωθυπουργού που πήγε να... παίξει ρώσικη ρουλέτα χωρίς να έχει βάλει σφαίρα στη θαλάμη του πιστολιού. Χωρίς plan B, χωρίς εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, χωρίς κανόνες απεμπλοκής.

Ανέχτηκε ακόμα και το γεγονός ότι 8 μήνες τώρα δεν έχει γίνει καμία αναδιανομή του πλούτου, δεν τηρήθηκε κανένα κοινωνικό συμβόλαιο με το λαό. Δεν μπήκε φυλακή ούτε ένας από τους αποκαλούμενους «νταβατζήδες».

Δεν πλήρωσε σχεδόν κανένας από τους διαπλεκόμενους εργολάβους των οποίων τα ονόματα φιγουράρουν στις λίστες του υπουργείου Οικονομικών και τους οποίους ο πρωθυπουργός υποτίθεται - κατά δική του δήλωση - ότι θα... τσάκιζε στην νομιμότητα.

Ξεχάστηκε ακόμα και το μείζον ζήτημα της φορολογίας των εφοπλιστών που επιτακτικά έθεσαν στον Έλληνα πρωθυπουργό τόσο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσο και ο Γκι Φερχοφσταντ.

Ο σοφός λαός λέει πως «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μήνες κοσκινίζει».

Όλα όμως έχουν και τα όριά τους. Δεν μπορεί η χώρα να χάσει και το τελευταίο βέλος της φαρέτρας της που είναι το κούρεμα του χρέους.

Ακούμε τα στελέχη και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εξαντλήσει τη θητεία της μέχρι να λυθεί το θέμα του χρέους.

Αν καταλαβαίνουμε σωστά, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να κλείσει πρώτα το μνημόνιο και τη συμφωνία, να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους από τη Βουλή και μετά να ζητήσει κούρεμα χρέους;

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Τσίπρας θέλει να μας πείσει ότι θα βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο και θα κερδίσει τον αγώνα!!!

Προφανώς ο κύριος Πρωθυπουργός έχει την αίσθηση ότι απευθύνεται και αυτός, όπως οι προκάτοχοί του, σε ιθαγενείς και μοιράζει καθρεφτάκια. Αλήθεια σε ποιο σεμινάριο διαπραγματεύσεων έμαθαν οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού αυτές τις μεθόδους;

Δυστυχώς αυτό δεν λέγεται διαπραγμάτευση. Λέγεται ολοκληρωτική υποταγή σε δυνάμεις κατοχής. Και αυτή θα έχει την ίδια τύχη με τις δύο προηγούμενες... Και σε επίπεδο αποτελεσματικότητας και σε επίπεδο συντριβής...

Αυτά για να συννενοούμαστε.


newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο