Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Πινδάρεια- Συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Θηβαίων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και το δεύτερο μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων. Τα “Πινδάρεια” ένας από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας, για 37η συνεχή χρονιά, σε  συνεργασία με συλλόγους της περιοχής μας και ποιοτικά σχήματα απ’ όλη την Ελλάδα,  κάλυψαν όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού.


Οι εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου άνοιξαν στο Δημοτικό Θέατρο Μοσχοποδίου, με τη θεατρική παράσταση “Όνειρο Θερινής Νυκτός” του Σαίξπηρ από το θεατρικό εργαστήρι της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και συνεχίστηκαν με τη συναυλία – αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα από το Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και την Ένωση Μικρασιατών Θήβας.  Στις 4 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκαν στην πλατεία των Αγ. Θεοδώρων παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοχωρίου (παιδικό τμήμα), τη Χορευτική Ομάδα Χωστίων, το Σύλλογο Γυναικών Δομβραίνας και τη ΧΕΝ Θήβας και στις 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Μοσχοποδίου η θεατρική παράσταση “Αντιγόνη” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.



Στις 6 Σεπτεμβρίου ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών πλημμύρισε με βυζαντινές μελωδίες από τη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών “Ο Ευαγγελιστής Λουκάς” και τη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ελλάδος ΟΜΣΙΕ. Στη βυζαντινή χορωδιακή συνάντηση συμμετείχε επίσης ο ιατρός και πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Ναούμ.

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο ανέβασε στο θέατρο Μοσχοποδίου τη μουσικοχορευτική παράσταση “Ξεχωρίσματα- Χωρισμοί- Διαχωρισμοί” σε σκηνοθεσία Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Στη συνέχεια, στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου, 11 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Ρέμπελο, Β΄ Γραμματέα Συνόδου εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα “Ο Ελληνισμός μέσα από τα μάτια της προσφυγιάς” και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια της Μικράς Ασίας από τον Μικρασιάτικο Προοδευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο “Αγ. Ι. Θεολόγος” από το Μελί Μεγάρων.

Την επόμενη μέρα,  οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Τουρνουά Σκακιού για δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια από τον Σκακιστικό Όμιλο Θηβών στον χώρο του Πούρου και έκλεισαν με τη Συναυλία της Έλλης Πασπαλά στο Θέατρο Μοσχοποδίου “Μουσική του Νότου”, σε ενορχήστρωση Κώστα Ηλιάδη, στην οποία συμμετείχαν η ορχήστρα νέων The Underground Youth Orchestra και οι Απόστολος Κίτσος, Νανά Περράκη και Κων/να Κορδούλη.

Τα Πινδάρεια ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Μοσχοποδίου με τη θεατρική παράσταση “Καληνύχτα Μαργαρίτα” του Γερ. Σταύρου από τη Θεατρική Ομάδα “Σχήμα” της ΜΚΟ Όγχηστος.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους Συλλόγους, που συμμετείχαν και φέτος εθελοντικά στο πρόγραμμα των Πινδαρείων, δείχνοντας την αγάπη τους και την υποστήριξή τους σ’ αυτόν τον θεσμό. Τους συγχαίρω επίσης που με την πολιτιστική τους δράση, προάγουν και μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενεές το Ελληνικό πνεύμα και την ελληνική κουλτούρα. Ευχαριστώ επίσης όλα τα θεατρικά  και μουσικά σχήματα που επέλεξαν την πόλη της Θήβας για τις παραστάσεις τους.

Τέλος, συγχαίρω για το πρόγραμμα των «Πινδαρείων» και ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Παπαδημητρίου Ιωάννη, τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού , την Επιτροπή Πολιτισμού, την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτιστικών, Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Περιβάλλοντος κα. Ζαμπάκου Ντίνα, που επιμελήθηκε το πρόγραμμα και όλους τους υπαλλήλους του Δ.Ο.Θ. και του Δήμου που εργάστηκαν για την επιτυχημένη υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Εύχομαι πάντα επιτυχίες και του χρόνου με ένα εξίσου ποιοτικό και επιτυχημένο πρόγραμμα Πινδαρείων””



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο