Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΗΒΑ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, επιμνημόσυνη δέηση- τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Μικρασιατών Θήβας στον Ιερό Ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας , που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγ. Κων/νου & Έλένης και η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.



Δάφνινα στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αναστασίου Γ., εκ μέρους του Δήμου Θηβαίων ο Δήμαρχος κ. Νικολάου Σπ., εκ μέρους του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας ο Ταξίαρχος κ. Παππάς Λ. και εκ μέρους της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας ο κ. Βαρσάμης Ι.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων με αφορμή την εκδήλωση μνήμης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
“Η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί, ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Μια μέρα σπουδαίας σημασίας και για την πόλη της Θήβας, η οποία φιλοξένησε τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, που με αγώνες και κόπους κατάφεραν να δημιουργήσουν τις νέες συνθήκες ζωής τους στο “Συνοικισμό”, μετατρέποντάς τον στη συνέχεια σε εστία παράδοσης και πολιτισμού. Το πέρασμα του χρόνου,  δεν είναι ικανό να σβήσει τις μνήμες των σφαγών, των λεηλασιών και της προσφυγιάς. Και δεν πρέπει να σβήσουν οι μνήμες, γιατί η ανάμνηση της εξόντωσης των Ελλήνων από εκείνες τις πατρίδες και το κατόρθωμα των προσφύγων να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και να διατηρήσουν  ζωντανές τις παραδόσεις τους, σε μία Ελλάδα που τότε βρισκόταν σε σύγχυση και σε δεινή οικονομική κατάσταση, εμπνέουν τους σύγχρονους Έλληνες και γίνονται φωτεινοί φάροι και οδηγοί για ένα καλύτερο μέλλον. Θεωρούμε υποχρέωση μας, να τιμούμε τους ανθρώπους αυτούς που κράτησαν ψηλά τον Ελληνισμό, που αν και ξεριζώθηκαν κατάφεραν να ορθοποδήσουν και να μας κάνουν περήφανους . Εύχομαι σε όλους και του χρόνου με υγεία”.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο