Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Θήβα

«Αυτή την Κυριακή βγάζουμε τρίτο κόμμα και στη Βοιωτία το ΚΚΕ». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε από το βήμα της συγκέντρωσης στη Θήβα ο ΓΓτης ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το βράδυ της Δευτέρας.
«Το ανάστημά σου σήκωσε λαέ, τώρα αντεπίθεση με το ΚΚΕ», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε στην πλατεία της πόλης, από τα μέλη και του φίλους του κόμματος που με ευκαιρία τη συγκέντρωση προμηθεύτηκαν το ψηφοδέλτιο με σκοπό μέχρι την Κυριακή να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι.
Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ δεν μπορεί να διαβαστεί αλλιώς, δεν μπορεί να μεταφραστεί σε στήριξη του μνημονίου και των αντιλαϊκών μέτρων αλλά αποτελεί ξεκάθαρη καταδίκη τους. Προέτρεψε ακόμα τους εργαζόμενους να μην ξεγελιούνται από τους προεκλογικούς καυγάδες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όπως αυτός που αναμενόταν να στηθεί και στο ντιμπέιτ λίγη ώρα αργότερα. Ολα αυτά αύριο θα ξεχαστούν, τόνισε, και μαζί θα κάτσουν στις υπουργικές καρέκλες.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε μεταξύ άλλων:
«Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, δίνουμε τη μάχη, ο λαός μας να απορρίψει τα κόμματα που θέλουν να ολοκληρώσουν τη σφαγή του με το 3ο μνημόνιο, να προσπεράσει τις νέες παγίδες και να φτάσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, επιλογή σίγουρη για το σήμερα και το αύριο.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι πραγματικό όπλο στα χέρια του λαού, που την επόμενη μέρα θα βρεθεί να πληρώνει το βαρύ κι ασήκωτο λογαριασμό του 3ου μνημονίου, που ψήφισαν και τώρα θέλουν να εφαρμόσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι λοιποί ακόλουθοι του συστήματος.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αχρηστεύει παγίδες, βγάζει από τη μέση τα εμπόδια, κερδίζει πολύτιμο χρόνο, σημαδεύει κατευθείαν, γιατί δίνει δύναμη στη δύναμη του λαού, στο ΚΚΕ.
Γιατί, την επόμενη μέρα, θα είναι εδώ ο πραγματικός αντίπαλος: η ΕΕ, τα μονοπώλια και η εξουσία τους που θέλουν, γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις, να υλοποιηθεί κατά γράμμα το μνημόνιο, δηλαδή να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Θέλουν σ’ αυτές τις εκλογές fast track, να πιάσουν το λαό στον ύπνο, να μην προλάβει να δει και να συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις των βάρβαρων μέτρων του τρίτου μνημονίου, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.
Θέλουν με αυτές τις εκλογές, να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και με μια σταθερή κυβέρνηση, κυβέρνηση συνεργασίας όπως όλα δείχνουν, να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο.
Το πιο σημαντικό και το πλέον επικίνδυνο, είναι ότι θέλουν με αυτές τις εκλογές να κάνουν και το λαό συνένοχο, στην πολιτική τους. Να βάλει και ο λαός την υπογραφή του στο μνημόνιο. Γιατί να είστε σίγουροι ότι έτσι θα ερμηνεύσουν την ψήφο σε αυτά τα κόμματα. Γι αυτό προσπαθούν να τον πείσουν πως το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιος θα διαχειριστεί το μνημόνιο, άρα αυτό που έχει να κάνει είναι να διαλέξει διαχειριστή.
Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών για το λαό όμως δεν είναι ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του λαού αλλά πως θα αντιπαλέψουμε το μνημόνιο, πως θα αντιπαλέψουμε συνολικά το σύστημα που φέρνει μνημόνια στους λαούς, κέρδη και καλοπέραση στο κεφάλαιο. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα υπάρχει αντίβαρο σ’ αυτή την πολιτική που είναι όλοι τους διαθέσιμοι να εφαρμόσουν την επόμενη μέρα, αν με δυνατό το ΚΚΕ θα ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής.
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν μπορεί να διαβαστεί διαφορετικά. Είναι η μόνη ψήφος που λέει τέρμα ως εδώ, σας πήραμε χαμπάρι. Δεν ψηφίζω την καταδίκη μου. Ψηφίζω ΚΚΕ, δίνω δύναμη στη δύναμη μου.
Είναι η μόνη ψήφος που το βράδυ των εκλογών μπορεί να δώσει ανάταση, αισιοδοξία στο λαό μας ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική.
Το εκλογικό αποτέλεσμα που θα εμφανίζει ανεβασμένα τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ, θα είναι αυτό που θα χαροποιήσει την πλειοψηφία του λαού μας που σήμερα νιώθει απογοητευμένος, που νιώθει να χάνει την ελπίδα του.
Ας δουλέψουμε όλοι μέχρι την τελευταία στιγμή για να δούμε σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα δυνατό το ΚΚΕ.
Την Κυριακή βγάζουμε τρίτη δύναμη στη Βοιωτία το ΚΚΕ και εκλέγουμε κομμουνιστή βουλευτή. Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, αλλά και τη Χρυσή Αυγή, ΛΑΕ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, είναι χαμένη ψήφος. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ πιάνει τόπο».Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο