Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Μάνος Δανέζης - Διάλεξη - συζήτηση: «Από το Υλικό Σύμπαν στο Σύμπαν της Νόησης - Από την ανυπαρξία στο Αισθητό Σύμπαν»

Διάλεξη - συζήτηση: «Από το Υλικό Σύμπαν στο Σύμπαν της Νόησης - Από την ανυπαρξία στο Αισθητό Σύμπαν» έδωσε στη Θεσσαλονίκη, στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 ο Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής,  Δρ. Μάνος Δανέζης.


Ευχαρίστησε τον Κοσμήτορα, και όλους τους συναδέλφους του που τον τίμησαν με τις προσκλήσεις τους όλα αυτά τα χρόνια, μίλησε για την ανάγκη να διδάξουν τα πανεπιστήμια και την ποιοτική πλευρά του ανθρώπου, καθώς επιστήμη δεν είναι μόνο η ποσοτική πλευρά, αριθμοί, εξισώσεις και πειράματα, είναι ο άνθρωπος με τις πολλαπλές μορφές γύρο του. Τόνισε, ότι η Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ όλα αυτά τα έχει κάνει πράξη. 

Αναφέρθηκε στις εκπομπές του, που πολλές φορές είχαν ειπωθεί αμφιλεγόμενα πράγματα, αλλά κανείς από την Θεσσαλονίκη δεν διαμαρτυρήθηκε, συμπεριλαμβανομένου και της εκκλησίας. «Ήταν ελεύθεροι και πολέμησαν να μπορούμε εμείς να μιλάμε ελεύθερα, από ένα σταθμό που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Κόμπιασε από συγκίνηση, όταν είπε ότι είναι η τελευταία φορά που μιλάει από αυτή την πανεπιστημιακή έδρα, καθώς από τον Αύγουστο δεν θα είναι μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητος. Διοικητικά τουλάχιστον.

Δείτε τη διάλεξη




ThivaPost

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο