Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΔΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ...

...Την αληθινή της μορφή και σιγά σιγά κινδυνεύουμε να θεωρήσουμε τους επιδέσμους μορφή! Και όποιος προσπαθεί να αφαιρέσει τους επιδέσμους αυτούς και να αποκαλύψει απογυμνωμένη την αλήθεια θεωρείται "διαφορετικός", συχνά αντιδραστικός, ένας μοναχικός καβαλάρης στις στέπες του ανέφικτου, ενίοτε και "γραφικός" που επισύρει το αυτάρεσκα ειρωνικό γέλιο των πολλών.


Και είναι οι πολλοί, "βολεμένοι" και μη, που δεν ενδιαφέρονται να ανιχνεύσουν την αλήθεια και να καλύψουν το μέγα αίτημα της σημερινής κοινωνίας, που πάνω σ' αυτή την αλήθεια πρέπει να θεμελιώσουν την αρετή και την ηθική της νέας γενιάς, ιδιαίτερα μετά τη σύγχυση που έχει αναδυθεί μέσα από τα ερείπια της επτάχρονης οικονομικής κρίσης, από την πολιτική ανεπάρκεια και από τη φθορά των ιδεολογιών.

Τίποτα πλέον ή σχεδόν τίποτα δεν γεμίζει το χώρο της συλλογής και επαναπαυόμαστε στην αρνητική πλευρά των εννοιών, όπως μας προσφέρονται από τους τεχνίτες των πολιτικών προσαρμογών, με αποτέλεσμα να τις θεωρούμε ακόμα και αξίες άφθορες από το χρόνο, που κυριαρχούν στο οπτικό μας πεδίο.

Οι "παγιδευμένοι" από την πολιτική απάτη δεν πρόσεξαν τη μετατόπιση που έχει σημειωθεί σε κοινωνικό επίπεδο και την ιστορική εξέλιξη, που με τη στάση τους ανεπίγνωστα έχουν αρνηθεί με την επιμονή τους σε σχήματα πολιτικά, έστω και με άλλη "φυσιογνωμία", αλλά με το ίδιο περιεχόμενο, ωστόσο ξεπερασμένα από την ιστορία...

Η αλήθεια με επιδέσμους...Ιδιαίτερα με τούτη την κυβέρνηση, που οι αντιδράσεις της εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της ψυχιατρικής, αφού και τον παλαιοκομματικό χαρακτήρα υποστηρίζει και κάποια μέλη της κυβέρνησης, ως "κουρελιασμένοι" μαρξιστές με παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς όμως, παραμένουν προσκολλημένοι σ' ένα δογματισμό που παίρνει το χαρακτήρα μιας στατικής και αμετακίνητης βλακείας, όπως συνέβη με τις "διαπραγματεύσεις" με τους δανειστές και εσχάτως με τη θλιβερή εξέλιξη του προσφυγικού προβλήματος...

Το ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο δημιούργημα της ιστορίας, αλλά ότι την ιστορία του μπορεί να την αλλάξει, είναι και τούτο ένα από τα μαρξιστικά αξιώματα. Και είναι σωστό παρ' όλο που η ερμηνεία του που βασίζεται μόνο στην επίδραση του οικονομικού παράγοντα είναι σφαλερή.

Ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει την ιστορία και τη δική του και των συνόλων, όταν πιστέψει σ' ένα ιδεώδες στενά συναρτημένο με το ψυχικό του πλέγμα και ύστερα από την καταλυτική δοκιμασία της επαφής του με την πραγματικότητα και στο πλαίσιο ενός αντικειμενικού ορθολογισμού.

Τα "αιτιατά" ανάγονται σε αίτια υφής διάφορης από εκείνην που θα ήταν λογικό να προσδοκούμε.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο