Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΟΤΑΝ Η ΜΝΗΜΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΦΟΒΟ...

Και η μνήμη είναι η βαρύφορτη κληρονομιά του ελληνικού πνεύματος, που είναι ιστορία, χρονικό αγώνων και διεκδικήσεων, βίβλος πνευματικών και πολιτιστικών κατακτήσεων. Χωρίς μνήμη εθνική, που έχει απαλλοτριωθεί στον κυρίαρχο φόβο και την ανασφάλεια, ο πολίτης είναι ένας άσημος αριθμός. Δεν είναι η δυναμική μονάδα που μπορεί να ξεχωρίσει από το αριθμητικό σύνολο, για να το αλλοιώσει ή και να το κατευθύνει.

Οσο ένας πολίτης χάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, με κλονισμένη την πίστη του προς τις όποιες αναγεννητικές δυνάμεις, γίνεται άβουλος νομάς κομματικός και πολιτικός, γιατί η ανυπαρξία ιδεολογίας και ο φόβος του επερχόμενου κινδύνου δεν του εξασφαλίζουν το χώρο για μια μόνιμη εγκατάσταση της πίστης του.


Το σκιάχτρο της σημερινής Ελλάδας κρύβεται από τους πολιτικούς της αθλιότητας, γιατί είναι ένα σχεδόν αμετάκλητο σκιάχτρο. Και η φυσιογνωμία τούτης της χώρας είναι ένα ρευστό σχήμα, που ολοένα αλλάζει μορφή κάτω από τα ταραγμένα νερά της επιφάνειας, που τη ρυτιδώνει η πολιτική πονηρία και η ανικανότητα.

Ο Ελληνας ζει τη σημερινή ζωή με το αίσθημα της προσωρινότητας. Και όσο η προσωρινότητα του εξασφαλίζει την αναμονή, ζει την αναμονή του εγκαταλείποντας στην ασύδοτη πορεία των γεγονότων τον έλεγχο ακόμη και της προσωπικής του μοίρας, γιατί για τη μοίρα του έθνους, ούτε λόγος να γίνεται...

Χωρίς να μπορεί να το εξηγήσει νιώθει ότι ο έλεγχος της ιστορίας του έχει ξεφύγει. Και δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια για να τον ανακτήσει. Γιατί έχασε μαζί την εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα του ελέγχου του.

Πρέπει κάποιοι όροι να δημιουργηθούν, κάποιες προυποθέσεις να υπάρξουν, για να διαλυθεί το πυκνό σύννεφο του φόβου που ρυθμίζει σήμερα τη στάση της κοινωνίας. Η μεγάλη τραγωδία του Ελληνα είναι ότι θέλει να επαναποκτήσει την ελευθερία του, την αποδεκατισμένη από τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά είναι υποχρεωμένος να εμφανίζει τη δουλεία του ως...ιδανικό ελευθερίας!

Αυτός είναι ο Ελληνας του σήμερα. Κατάβαθά του πάσχει από τον ζυγό που ο φόβος του επιβάλλει. Και εξωτερικά προσποιείται τον "λεβέντη", τον αγωνιστή ιδανικών που ούτε πιστεύει, ούτε υπολήπτεται.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο