Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΟΓΩ ΑΚΑΡΠΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, σε Ερώτησή του προς τη Βουλή, ζήτησε να εξεταστεί το αίτημα αποζημίωσης ελαιοπαραγωγών σε περιοχές, όπως της Βοιωτίας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που οδηγούν σε μεγάλη απώλεια παραγωγής, επισυνάπτοντας και το σχετικό έγγραφο του κ.Δημάρχου Θηβαίων. Στην από 4.11.2016 απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

«Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ Ε. Μπασιάκος και με βάση την από 21-10-2016 έγγραφη ενημέρωση του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΕΛ.Γ.Α., κ. Γ. Θεοχάρη, σας πληροφορούμε τα εξής: 
Ως γνωστόν, οι ζημιές από ακαρπία (μειωμένη παραγωγή) δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής, ο οποίος εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου 3877/2010 (ΦΕΚ 160/τ.Α'/20.9.2010). 
Ωστόσο, oι ζημιές από ακαρπία μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), αρμοδιότητας ΠΣΕΑ, εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις του Κανονισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και των Κοινοτικών Κατευθυντήριων Γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας.
Βασική προϋπόθεση ένταξης των ζημιών αυτών σε πρόγραμμα ΚΟΕ (όπως ορίζεται από τους ανωτέρω Κανονισμούς) είναι ότι θα πρέπει, εκτός των άλλων, η παραγωγή του έτους ζημιάς να έχει ζημιωθεί κατά είδος προϊόντος (καλλιέργεια) σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) σε ποσοστό 30% και πάνω, σε σχέση με τη μέση απόδοση των προηγούμενων τριών ετών, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας.
Τέλος, επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. Λαμίας παρακολουθούν την εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Βοιωτίας, ως προς το φαινόμενο της ακαρπίας (κακή καρπόδεση), μέχρι και την περίοδο της συγκομιδής.»




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο