Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ανακύκλωση στην Ελλάδα για να έχουν όφελος οι εταιρείες?


η φωτογραφία είναι από anakyklwsh.wikispaces.com
Πριν από λίγο έβλεπα στο kontractannel, μια κοπέλα δημοσιογράφο να λέει, ότι φταίει και ο κόσμος που δεν τηρεί τους κανόνες ανακύκλωσις, και ρίχνει στους κάδους που είναι για ανακύκλωση διάφορα σκουπίδια.





Πολύ σωστά ο καλεσμένος μηχανολόγος μηχανικός κ. Δ. ΔΑΜΑΣΚΟΣ είπε, ότι αυτό είναι ένα σύστημα καταδικασμένο να αποτύχει, διότι θα πρέπει να υπάρχει και ένα εργοστάσιο που θα κάνει το διαχωρισμό κτλ.



Θυμάμαι πέρυσι το καλοκαίρι βρέθηκα στην Γερμανία, πήγα σε ένα Σούπερ μάρκετ, και μου έκανε εντύπωση! ότι για ένα μπουκάλι νερού που πήγαινες στο μηχάνημα ανακύκλωσης, σου έβγαζε απόδειξη 0,25 λεπτά! φανταστείτε ότι μια εξάδα νερό έκανε 1,14 ευρώ, και όταν τα έξι μπουκάλια τα πήγαινες για ανακύκλωση, έπαιρνες απόδειξη 1,50 ευρώ, γιατί γίνετε αυτό? γιατί το όφελος το έχει ο καταναλωτής! και όχι οι εταιρίες που σε κάνουν κουβαλητή τους, για να οικονομήσουν? και να μην υπάρχει και κανένα αποτέλεσμα για το περιβάλλον.

απο nikolas

1 σχόλιο:

  1. Λουκάς Ν. Μπελλώνιας8 Οκτωβρίου 2012 στις 8:00 μ.μ.


    Συμφωνώ πως το σύστημα αυτό είναι πλέον αποδοτικότερο από το υφιστάμενο στην Ελλάδα.

    Μικρή Παρατήρηση: Η εξάδα ναι μεν στοιχίζει λ.χ. 1,14 ευρώ δίχως όμως τα 6 επί 0,25 τα οποία τα πληρώνει κανείς επιπρόσθετα. Δηλαδή στο σύνολο πληρώνει κανείς για την εξάδα 2,64 ευρώ εκ των οποίων τα 1,5 ευρώ του επιστρέφονται όταν τα επιστρέψει άδεια (ακόμα και μετρητά εάν θελήσει). Παρόμοια διαδικασία ισχύει και για το κάθε αλουμινένιο ή πλαστικό ή γυάλινο μπουκάλι η κουτάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο