Κυριακή 8 Μαΐου 2011

«Χειροπέδες» σε συμμορία που εμπλέκεται στη δολοφονία των ανδρών της ΔΙΑΣ

απο ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Αττικής η οργανωμένη συμμορία που προμήθευσε το κλεμμένο ΙΧ μάρκας Volvo, στους δράστες της αιματηρής συμπλοκής στου Ρέντη, όπου σκοτώθηκαν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και τραυματίστηκαν άλλοι δύο συνάδελφοί τους. Από την αστυνομία συνελήφθησαν εννέα άτομα, εκ των οποίων οκτώ αλλοδαποί κυρίως Αλβανοί κι ένας Έλληνας,
 οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα μαζί με άλλους συνεργούς τους και διέπρατταν ένοπλες ληστείες και κλοπές, σε εκθέσεις αυτοκινήτων, καταστήματα με εργαλεία κι άλλα είδη και σε σπίτια.


Οι δράστες επέλεγαν τους στόχους και στη συνέχεια άλλοι εισέβαλλαν για να κλέψουν ή να ληστέψουν ακινητοποιώντας με όπλα φύλακες και υπαλλήλους, ενώ άλλοι έκαναν χρέη τσιλιαδόρων και στη συνέχεια πωλούσαν ή προωθούσαν σε άλλους κακοποιούς τα αυτοκίνητα και εργαλεία που έκλεβαν.Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι έχουν διαπράξει συνολικά 16 ληστείες και κλοπές, μεταξύ των οποίων και αυτή στη μάντρα αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία στις 17 Ιανουαρίου, από όπου είχαν κλέψει 9 Volvo, το ένα από τα οποία οι δύο από τους δράστες, Αλβανοί, είχαν δώσει στη συμμορία που ενεπλάκει στο μακελιό του Ρέντη.

Για το λόγο αυτό, οι συγκεκριμένοι παραπέμφθηκαν μαζί με τους άλλους συλληφθέντες και για συνέργεια στην αιματηρή συμπλοκή.

Εκτός από την κλοπή αυτή, χαρακτηριστικές είναι μια ληστεία τον περασμένο Οκτώβριο σε εταιρία μεταφοράς αυτοκινήτων στη Μαγούλα, όπου έδεσαν και φίμωσαν υπάλληλο και άρπαξαν μεταξύ άλλων 93.000 ευρώ, κρατικές πινακίδες αυτοκινήτων και πέντε ΙΧ.

Επίσης στις 30 Μαρτίου στο Καπανδρίτι πάλι με την απειλή όπλων, χτύπησαν και ακινητοποίησαν υπάλληλο εταιρίας από την οποία άρπαξαν επτά ΙΧ αυτοκίνητα κι ένα χρηματοκιβώτιο, με επιταγές περίπου 500.000 ευρώ. Στο Καπανδρίτι επίσης την 1η Απριλίου από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων άρπαξαν 190.000 ευρώ, μέσα από το χρηματοκιβώτιο.

Συνολικά είχαν αρπάξει 47 ΙΧ αυτοκίνητα, από επτά αντιπροσωπείες ή εταιρίες ενοικιάσεως και φύλαξης αυτοκινήτων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, σε διάφορα κρησφύγετα και αποθήκες που διατηρούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 πιστόλια, δύο κυνηγετικά τουφέκια, 180 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που είχαν κλέψει, μικροποσότητες ινδικής κάνναβης, πλήθος πλαστών ταυτοτήτων και άλλων εγγράφων, 40 κινητά τηλέφωνα, 2.500 ευρώ και διάφορα καλλυντικά, φάρμακα, παραφαρμακευτικά είδη, κλειδιά αυτοκινήτων, εργαλεία και πολλά αντικείμενα που προέρχονταν από κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.



newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο