Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΑΘΗΝΑ: ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΕΦΡΙΞΕ

απο aftodioikisi.gr

Μπορεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, πριν από μερικές ημέρες στον ραδιοσταθμό «Φλας», να εξήρε τις αρετές που έχει η πόλη -αρχαιολογικό πλούτο, μουσεία, μέτωπο προς τη θάλασσα, δηλαδή με λίγα λόγια «τα παλαιά μεγαλεία»-
, ωστόσο, τα «νέα μεγαλεία», τα «έργα» της νέας εποχής έχουν πολύ πιο δυνατή εικόνα, που μάλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο αντικρίζει ο τουρίστας που επισκέπτεται την Αθήνα και θέλει να κάνει μια βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας και όχι μόνον.




Για του λόγου το αληθές η aftodioikisi.gr δημοσιεύει φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το τουριστικό λεωφορείο «city bus tour in athens».



Μάλιστα, o κ. Καμίνης, με αφορμή τις δύο τελευταίες δολοφονίες στην πρωτεύουσα και τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια της απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υπογράμμισε τον κίνδυνο να θυμίζει σε λίγο η Αθήνα... Βηρυτό της δεκαετίας του '70!!!




Τι βλέπει, λοιπόν, ο τουρίστας;



1. Ναρκωτικά



Οι εικόνες που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr είναι αδιάψεστος μάρτυρας όλων όσα συμβαίνουν στο κέντρο (Ομόνοια και πέριξ, μέχρι και τις παρυφές της Ακρόπολης), και μάλιστα οι φωτογραφίες αυτές είναι τραβηγμένες από το τουριστικό λεωφορείο, το οποίο ξεναγεί τους τουρίστες στα... αξιοθέατα της πόλης: εξαρτημένα από ναρκωτικά ουσία άτομα που δε διστάζουν να κάνουν τη δόση της μέρα-μεσημέρι στην πλατεία Ομονοίας.



2. Άστεγοι



Άστεγοι που κοιμούνται... ατάκτως ερρημένοι στην ίδια κεντρική πλατεία, αυτήν της Ομονοίας -οι φωτογραφίες είναι, επίσης, τραβηγμένες από το τουριστικό λεωφορείο της πόλης-, αλλά και σε όλη την Αθήνα.

3. Παρεμπόριο



Και αν πάει πιο πέρα ο τουρίστας; Προς Αιόλου, Μοναστηράκι, Ψυρρή; Τι θα θαυμάσει; Τον Ιερό Βράχο και την Ακρόπολη ή... το παρεμπόριο που απλώνεται μπροστά του, με τους πλανόδιους παρα-πωλητές και τις Αρχές να παίζουν κρυφτούλι;

4. Πορνεία



Γυναίκες, κυρίως από την Αφρική, που εκδίδονται παρά τη θέλησή τους έχουν «κατακλύσει», πλέον, όχι μόνον το κέντρο αλλά και όλη την Αθήνα.

5. Εγκληματικότητα



Μπορεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του συμβουλές αυτοπροστασίας για τις γυναίκες, στις οποίες συνιστούσε μάλιστα να μην κυκλοφορούν μόνες μετά τη δύση του ηλίου, ωστόσο, αυτό φαίνεται πως ισχύει πλέον για όλους μας, αλλοδαπούς (παράδειγμα, η πρωινή δολοφονία 21χρονου από το Μπαγκλαντές, η Αστυνομία κάνει λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή ρατσιστικό χτύπημα) ή γηγενείς (παράδειγμα, η δολοφονία του άτυχου 44χρονου τα ξημερώματα της Τρίτης στην Γ' Σεπτεμβρίου για μια... κάμερα, την ώρα που ετοιμαζόταν να πάει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο νοσοκομείο).

6. Βία



Μια άλλη εικόνα που βλέπει ο τουρίστας είναι αυτή της ωμής βίας στο κέντρο της Αθήνας στις διαδηλώσεις μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, συγκρούσεις που οδήγησαν στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη δολοφονία των δύο υπαλλήλων και της εγκύου στη «Μαρφίν» και χθες στο σοβαρότατο τραυματισμό ενός διαδηλωτή που νοσηλεύεται σε κόμμα.






Κλικ εδώ, για να διαβάσετε τι δε βλέπει ο τουρίστας, αλλά βλέπουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο