Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Τούρκος Διοικητής στη Λάρισα – Επανήλθε το θέμα.

απο αἰέν ἀριστεύειν

Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ Πολυεθνικής Ευρωπαϊκής Ειρηνευτικής Δύναμης (SΕΕΒRΙG) θα εγκατασταθεί μεταξύ 2011-2015 στην Ελλάδα, με σκοπό τη συνέχιση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας στα Βαλκάνια.





Η Τουρκία θα διοικήσει την Ταξιαρχία αυτή στα ελληνικά εδάφη. Η εν λόγω Ταξιαρχία θα εγκατασταθεί στη Λάρισα.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είχε αντιταχθεί παλαιότερα στο διορισμό Τούρκου Διοικητή στην Αεροπορική Βάση του ΝΑΤΟ στη Λάρισα. Επίσης, η κυβέρνηση της Αθήνας μετά τις συζητήσεις που έγιναν δέχθηκε να κλείσει η βάση του ΝΑΤΟ στη Λάρισα. Τώρα Τούρκος Διοικητής θα αναλάβει τη θέση αυτή στα εδάφη της Ελλάδας, εκτός της ομπρέλας του ΝΑΤΟ.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 09/06/2011



Στην Ελλάδα για 4 χρόνια η πολυεθνική ταξιαρχία.



Στην Ελλάδα μεταφέρεται η έδρα της πολυεθνικής ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, από τα μέσα του επόμενου μήνα, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα παραμείνει για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.



Η δύναμη ιδρύθηκε το 1999 και συμμετέχουν σε αυτήν όλες οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για μια δύναμη που ουσιαστικά είναι στα χαρτιά, καθώς παίρνει σάρκα και οστά μόνο εάν χρειαστεί και η έδρα της μεταφέρεται κάθε τέσσερα χρόνια.



Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από τις 14 Ιουλίου η έδρα της ταξιαρχίας θα μεταφερθεί από την Τουρκία στην Ελλάδα, στον Τύρναβο, με διοικητή αξιωματικό από τα Σκόπια. Στα μέσα του 2013 θα αλλάξει ο διοικητής και θα αναλάβει Τούρκος αξιωματικός.



enet.gr



newstrap.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο