Ο κάτοχος της έδρας "Καραμανλή" στο Tufts, καθηγητής κ. Ψαλιδόπουλος μιλώντας στον Θάνο Δημάδη. |
της νέας οικουμενικής κυβέρνησης στη χώρα.
Ως "το πλέον κατάλληλο και αξιόπιστο πρόσωπο" να αναλάβει τις τύχες της χώρας σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία και να "προχωρήσει την εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και των νομοσχεδίων που θα ακολουθήσουν" χαρακτηρίζει ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος τον εντολοδόχο νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο. Ο καθηγητής Ιστορίας και Οικονομικών Θεωριών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας καθώς και κάτοχος, αυτή τη στιγμή, της έδρας "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής" στο Fletcher School of Diplomacy του πανεπιστήμιου Tufts μίλησε αποκλειστικά στον ανταποκριτή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Θάνο Δημάδη.
Ο καθηγητής κ. Ψαλιδόπουλος αξιολογώντας το νέο εγχείρημα της πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα δηλώνει ότι "δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη που έγιναν κατά το παρελθόν" επικαλούμενος το παράδειγμα της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι "και στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα είχε δοθεί η ίδια ευκαιρία, όπως στην σημερινή οικουμενική κυβέρνηση. Τότε, όμως, όπως δυστυχώς και σήμερα, τα πολιτικά κόμματα επέδειξαν ιδιαίτερη βιασύνη για να τελειώνει σύντομα εκείνο το διάστημα πολιτικής συναίνεσης προκειμένου να επαναφέρουν τις κομματικές τους ατζέντες και να οδηγηθούν σύντομα σε εκλογές". "Το ίδιο λάθος φοβάμαι ότι θα επαναληφθεί και σήμερα" σημειώνει λέγοντας ότι "δυστυχώς τα πολιτικά κόμματα φαίνεται να βιάζονται και σε αυτήν την περίπτωση να οδηγηθούν σε εκλογές, και ενώ ότι οι εξελίξεις τρέχουν σε ευρύτερο ευρωπαϊκό επίπεδο, δε θα έπρεπε να δεσμεύονται για τον χρόνο των εκλογών".
"Πιστεύω λεει ο κ. Ψαλιδόπουλος ότι σε αυτή την οικουμενική κυβέρνηση θα μπορούσε να της δοθεί ένα ευρύτερο πρόγραμμα κατά την παραμονή της στην εξουσία, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη μέρα για το όποιο κόμμα θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου". Η νέα οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα υπό τον Λουκά Παπαδήμο πρέπει να έχει σύμφωνα με τον κ. Ψαλιδόπουλο "τον ρόλο και την αποστολή της κυβέρνησης πολιτικής συναίνεσης που προέκυψε μετά τη δικτατορία Πάγκαλου, κατά τη διάρκεια του Μεσοπόλεμου, η οποία είχε μείνει στην εξουσία για ενάμιση περίπου χρόνο προετοιμάζοντας το έδαφος με μεταρρυθμίσεις ώστε η Ελλάδα μετά την καταστροφή του 1922 να μπει σταδιακά σε μία ανοδική πορεία".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!
Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.