Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Τρείς τάσεις στο ΠΑΣΟΚ

Τρείς τάσεις  διαμορφώνονται προς στιγμήν στο ΠΑΣΟΚ ύστερα από  όσα έκανε ο Γιώργος. Η κατάσταση θυμίζει, ως κακέκτυπο, την κατάσταση που υπήρχε το 2007 – κάτι που φυσικά επιθυμεί η πλευρά Παπανδρέου.
Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αυτήν την στιγμή:
α) Εκείνοι που είναι οι πιστοί του ΓΑΠ,
β) Εκείνοι που προτείνουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και μετά εκλογές,
γ) Όσοι αποχωρούν.
Στο φόντο αυτό να προστεθεί η διαφωνία των τριών “ΛοΡΔι” με το δημοψήφισμα, όπου ο Λοβέρδος τα είπε «χοντρά» στο υπουργικό, ενώ Ραγκούσης και Διαμαντοπούλου έχουν σοβαρές επιφυλάξεις. Η κατάσταση στο υπουργικό (που συνεχίζεται αυτήν την ώρα) μοιάζει με σκηνικό για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Αν και η νύχτα είναι γκαστρωμένη, ας κάνουμε έναν προσωρινό λογαριασμό του τι έχει γίνει μέχρι στιγμής:

- Με τον Γιώργο είναι: Πετσάλνικος, Ρέππας, Καστανίδης, Καρχιμάκης, Παπουτσής («το παρασκήνιο επιθυμεί να καθορίζει τις εξελίξεις»), Χρυσοχοΐδης και αρκετοί βουλευτές (Παρασύρης, Μιχελογιαννάκης κ.α.)
- Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και μετά εκλογές ζήτησαν εννέα (9) βουλευτές: Καϊλή (ζήτησε ο ΓΑΠ να μην είναι πρωθυπουργός), Λιντζέρης, Κεφαλίδου, Ανδρουλάκης, Βάσω Παπανδρέου (ζήτησε παρέμβαση Παπούλια), Βουδούρης, Τόνια Αντωνίου, Σαλαγιάννης, Μπατζελή («πρώτη μας πολιτική λύση είναι η δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας»).
- Αποχώρησαν: Μιλένα Αποστολάκη (ανεξαρτητοποιήθηκε, διαφωνώντας με το δημοψήφισμα).

 Τι κάνει ο Σημίτης;
Διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν στο μεταξύ ότι “δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ” ζήτησαν χθες το βράδυ από τον Κώστα Σημίτη την ανάληψη πρωτοβουλίας για να “σωθεί το ΠΑΣΟΚ”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός αργά το βράδυ δέχθηκε επίσκεψη στο Κορακοχώρι της Ηλείας, όπου και αυτές τις ημέρες διαμένει, από κυβερνητικά στελέχη, αλλά και δεκάδες τηλέφωνα από νυν υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που τον καλούσαν να παρέμβει μπροστά στο αδιέξοδο. 
Η αλήθεια είναι ότι ναι μεν το κρατικοδίαιτο διαπλεκόμενο σύστημα προωθεί και λύση Σημίτη, από την άλλη μεριά όμως θα ήταν θείος δώρο στον ΓΑΠ να υπάρξει ανοικτή κίνηση Σημιτικών που θα του επιτρέψει να αναβιώσει τους πασοκικούς πολέμους του παρελθόντος. Ξέρει λοιπόν ο κ. Σημίτης οτι αν κινηθεί θα ενισχύσει τον ΓΑΠ που επιδιώκει πως και πως να αναβιώσει την σύγκρουση του 2007.
Γι αυτό και ορισμένοι Σημιτικοί ενισχύουν τον Κουβέλη (πχ ο Νίκος Μπίστης γνωστός Σημιτικός και πρώην βενιζελικός). Κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις η Δημοκρατική Αριστερά μπορεί να αποτελέσει το κόμμα – ανάχωμα που θα «φιλοξενήσει» τους «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου.
Πάντως όλα δείχνουν ότι ο εμφύλιος θα αναβιώσει στο ΠΑΣΟΚ, ως θεία δίκη για την εκμετάλλευσή του από το Κίνημα της Πράσινης Απάτης. Κι αυτά που λένε ο Παπανδρέου και ο Καρχιμάκης περί συμφερόντων που τάχα θέλουν να τους ρίξουν παραπέμπουν στις πιο σκληρές ημέρες  του παπανδρεϊσμού.

 Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο