Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

IIF: Μας ανησυχεί το ελληνικό δράμα

Ο διευθυντής του ΙΙF Ηung Tran με τον Θάνο Δημάδη

Ο ΣΚΑΪ είναι το μοναδικό ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο που εξασφάλισε πρώτο τη συνέντευξη του Διευθυντή της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF), Hung Tran αρμόδιου για την ελληνική αναδιάρθρωση. Μιλώντας στον Θάνο Δημάδη από την Ουάσινγκτον, ο κ. Tran αναφέρεται στην πολιτική κρίση που πλήττει την Ελλάδα λέγοντας ότι "η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει".


Είναι η πρώτη φορά, μετά τις αποφάσεις τις 26ης Οκτωβρίου για την ελληνική αναδιάρθρωση, που ανώτατο στέλεχος της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF) μιλάει σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας μας. Ο Διευθυντής του IIF, Hung Tran που έχει αναλάβει να τρέξει προσωπικά το πρόγραμμα για το "κούρεμα" του ελληνικού δημόσιου χρέους, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απευθύνει έκκληση...
 στις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Για πρώτη φορά εκπρόσωπος του IIF, λίγες ώρες μάλιστα την κρίσιμη ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, εκφράζει με τόσο έντονο τρόπο την αγωνία του για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας. Από το γραφείο του στην Ουάσινκγτον ο κ. Tran μίλησε αποκλειστικά στον Θάνο Δημάδη κάνοντας λόγο για "ελληνικό δράμα, το οποίο παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία και ελπίζουμε να έχει αίσια κατάληξη". Προσθέτει ότι "αυτές οι πολιτικές δυσκολίες πρέπει να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατόν αφού δημιουργούν έντονη αβεβαιότητα στις αγορές και εμποδίζουν την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης της ελληνικής οικονομίας". Μίλησε για μία "προβληματική κατάσταση που δε μπορεί να συνεχίζεται άλλο¨.


Ο Διευθυντής της Ένωσης Τραπεζών στέλνει μήνυμα στα πολιτικά κόμματα της χώρας μας να "επιδείξουν την ηγετικότητα και την ικανότητα που απαιτούνται για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση" ενώ δηλώνει ότι "εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα έχει τη νομιμοποίηση και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού να προχωρήσει τις δύσκολες αποφάσεις που χρειάζεται η χώρα". "Χρειάζεται- λεει- μία κυβέρνηση στην Ελλάδα που με την υποστήριξη του ελληνικού λαού θα εφαρμόσει όσα έχει δεσμευτεί". Ο κ. Tran απαντώντας στις ερωτήσεις του Θάνου Δημάδη εξέφρασε για ακόμα μία φορά την αισιοδοξία του για τη συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα της ελληνικής αναδιάρθρωσης, το οποίο όμως είπε ότι "δεν μπορεί να προχωρήσει όσο η πολιτική αβεβαιότητα κυριαρχεί στην Ελλάδα". Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Tran δηλώνει ότι το πακέτο του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους δε θα είναι έτοιμο πριν από το τέλος του έτους, με ανοιχτό παράθυρο επιπλέον καθυστερήσεων όσο παρατείνεται η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα. Πάντως ο Διευθυντής του IIF υπεραμύνεται για ακόμα μία φορά της συμφωνίας του Ιουλίου λέγοντας ότι το "κούρεμα" του 21% θα ήταν αρκετό αν οι Ευρωπαίοι και η Ελλάδα είχαν κινηθεί με γρηγορότερους ρυθμούς στην εφαρμογή εκείνης της συμφωνίας.


  Αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Διευθυντής του IIF, Hung Tran στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ από την Ουάσινγκτον, Θάνο Δημάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο