Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Στο Ωνάσειο ο Ι.Κούβελος – Εμπλοκή νωρίτερα με το πόθεν έσχες του – Δεν είχε δηλώσει το 1 εκατ. δολάρια

- Θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
- Είχε αναγράψει στο πόθεν έσχες τις μετοχές που είχε στη Νέα Υόρκη, όχι όμως και την εκποίησή τους
- Προβλέπεται ακόμα και παραπομπή στον εισαγγελέα, λέει ο Πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής
- Τα χρήματα δεν πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα
- Όλη η ανακοίνωση της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες – Όλη η δήλωση Κούβελου

Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εισήχθη ο Ισίδωρος Κούβελος μετά απο δύσπνοια που αισθάνθηκε. Νοσηλεύεται στον 6ο όροφο και οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Ο Ισίδωρος Κούβελος παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, καθώς πριν απο μερικά χρόνια είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς.

Νωρίτερα έγινε γνωστό οτι ο κ. Κούβελος ενδέχεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Κι αυτό γιατί από τον έλεγχο που έγινε από ορκωτούς λογιστές, τον οποίο ζήτησε η Επιτροπή Ελέγχου των «Πόθεν Εσχες» της Βουλής – προκύπτει πως ο κ. Κούβελος στο κοινό πόθεν έσχες με τη σύζυγο του Ντόρα Μπακογιάννη δεν δήλωσε την ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί στο Λονδίνο. Σε αυτό το λογαριασμό, στις 04/03/2011 μεταφέρθηκε το 1 εκατ. δολάρια. από νομιμη πωληση μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Από τον έλεγχο προκύπτει ότι ο κ. Κούβελος στο πόθεν έσχες είχε αναγράψει τις μετοχές που διέθετε στη Νέα Υόρκη, όχι όμως και την εκποίηση τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Ο ίδιος σε επιστολή του προς την Επιτροπή Ελέγχου του Πόθεν Εσχες δηλώνει πως αυτό έγινε εκ παραδρομής.
Επίσης, δεν έχει δηλώσει τον λογαριασμό στην Αγγλία όπου κατέληξαν τα χρήματα, ενώ παρά το γεγονός ότι και η κα Μπακογιάννη είχε πει ότι τα χρήματα αυτά μπήκαν στην Ελλάδα πριν καταλήξουν στο Λονδίνο, αυτό, δεν έγινε ποτέ.
Με εντολή Χρηματιστηριακής Εταιρείας της Αθήνας τα χρήματα πήγαν κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο.
Μένει να διαπιστωθεί, από τη μελέτη του πόθεν έσχες του 2012 (χρήση 2011) αν το επίμαχο ποσό του 1 εκατ. δολαρίου πήγε όντως για την αγορά ποσοστού πλοίου (υπό ναυπήγηση) ή εξακολουθεί να παραμένει στον τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος δείχνει να έχει ακόμη το ποσό των 12.625 λιρών Αγγλίας, που προορίζονται για ις σπουδές του γιου του κ. Κούβελου στο Λονδίνο, όπως δήλωσε ο ίδιος.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευάγγελος Αργύρης ανακοίνωσε ότι ανακύπτει θέμα εφαρμογής του άρθρου 3 του νόμου 3213 / 2003, που σημαίνει ακόμη και παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών, αφού πρώτα οι ορκωτοί λογιστές συντάξουν το πόρισμα.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής του Ελέγχου Πόθεν Εσχες σημειώνεται αναλυτικά:

«Από το διενεργηθέντα έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2011 (χρήση 2010) δεν προκύπτει, λαμβάνοντας υπόψη τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών, επαύξηση περιουσιακής κατάστασης που να μη δικαιολογείται.
Από τον παραπάνω έλεγχο προέκυψε ότι στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υπεβλήθη στις 30/06/2011 δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του κ. Ισίδωρου Κούβελου, συζύγου της υπόχρεου, που τηρείται σε λίρες Αγγλίας και σε δολάρια Η.Π.Α., στον οποίο κατατέθηκε το ποσό ου ενός εκατομμυρίου δολλαρίων στις 4/3/2011.
Με επιστολή του προς την Επιτροπή Ελέγχου (άρθρο 21 Ν.3023/2002) ο κ. Ισίδωρος Κούβελος δηλώνει ότι «εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε στη δήλωση μου στο 2011, καθότι η διακίνηση του ποσού έγινε από ρευστοποίηση μετοχών των Η.Π.Α. για τη συμμετοχή μου στην αγορά ποσοστού υπό ναυπήγηση πλοίου».
Η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη τις ανωτέρω εξηγήσεις του κ. Ισίδωρου Κούβελου, συζύγου της κ. Θεοδώρας Μπακογιάννη, κρίνει ότι ανακύπτει ζήτημα εφαρμογής του άρθρου 3, παρ. 3 και 4 του Ν. 3213/2003»
Με βάση τις διατάξεις αυτές, αν ανακύψει περίπτωση ποινικής ευθύνης, η έκθεση αποστέλλεται στο αρμόδιο για την άσκηση ποινικής δίωξης όργανο, εν προκειμένω στον Εισαγγελία Εφετών.
 Όλη η δήλωση του Ισίδωρου Κούβελου
«Αποδείχθηκε με αδιάσειστα στοιχεία μετά το προσύμφωνο αγοράς του πλοίου που κατέθεσα στην επιτροπή της Βουλής, ότι συμφωνία ναυπήγησης πλοίου υπάρχει και διαψεύστηκαν όλοι όσοι ισχυρίστηκαν ότι επιχειρήθηκε εξαγωγή χρημάτων λόγω κρίσης.
Αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πλήρως δηλωμένη τόσο η προέλευση αυτών των χρημάτων (από μετοχές στις ΗΠΑ) όσο και οι πράξεις ρευστοποίησής τους.
Αποδείχθηκε λοιπόν ότι και το «Πόθεν» υπάρχει και το «Έσχες».
Ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός στο Λονδίνο που ανοίχθηκε το Μάρτιο του 2011 για την αγορά του πλοίου θεώρησα ότι θα έπρεπε να δηλωθεί στη δήλωση που αφορά το οικονομικό έτος 2011.
Δεν υπήρχε άλλωστε κανένας λόγος να μην περιλάβω χρήματα τα οποία υπήρχαν στο Πόθεν Έσχες και εμφανίζονταν και σ’ αυτή τη δήλωση μέσω της ρευστοποίησης των μετοχών.
Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται ότι δεν υπάρχει επαύξηση της περιουσίας μου που δεν δικαιολογείται, προκειμένου να καλυφθούν ατυχέστατοι χειρισμοί που έγιναν από την αρχή και είχαν ως μοναδικό στόχο την σπίλωση της γυναίκας μου, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται.
Ως εδώ. Ζητώ το θέμα να πάει στον εισαγγελέα, προκειμένου να μπορέσω κι εγώ να αποδείξω τα προφανή».
the-true-here

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο