Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ρεκόρ για τα 5ετή ισπανικά CDS, για πρώτη φορά στις 600 μ.β.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανήλθε την Πέμπτη το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της Ισπανίας, με τα 5ετή CDS της
χώρας να αγγίζουν για πρώτη φορά τις 600 μ.β., σύμφωνα με τα στοιχεία του Markit. Λίγο νωρίτερα η Fitch είχε προχωρήσει στην υποβάθμιση 8 περιφερειών της Ισπανίας.


Αντίθετα, σε ιστορικό χαμηλό υποχωρούν σήμερα οι αποδόσεις των δεκαετών Γαλλικών και Ολλανδικών ομολόγων, καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες γύρω από την Ισπανία και τις εξελίξεις στην ευρωζώνη. Την ίδια ώρα, μικτές τάσεις εμφανίζουν τα spreads της περιφέρειας ενόψει του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν ασφαλή καταφύγια οδηγώντας σε διαδοχικά χαμηλά ρεκόρ τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των χωρών του ευρωπαϊκού «πυρήνα». Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη τα γερμανικά ομόλογα κατέγραφαν διαδοχικά χαμηλά, με την απόδοση του 2ετούς τίτλου να υποχωρεί έως το 0%.

Η απόδοση των δεκαετών γαλλικών ομολόγων υποχωρεί σήμερα στο νέο χαμηλό στο 2,36%, ενώ σε χαμηλό ρεκόρ βρίσκεται και η απόδοση των δεκαετών ολλανδικών τίτλων στο 1,67%.

Ήπια πτώση σημειώνει σήμερα το ισπανικό spread διατηρούμενο ωστόσο κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ειδικότερα, το ισπανικό spread υποχωρεί στις 535 μ.β. (-10 μ.β.), ενώ ήπια πτωτικά στις 472 μ.β. (-0,70 μ.β.) κινείται και αυτό της Ιταλίας. Αντίθετα, ανοδικά κινούνται τα spreads των μνημονιακών χωρών με το ελληνικό να διαμορφώνεται στις 2.964 μ.β. (+72,40 μ.β.), το ιρλανδικό στις 618 μ.β. (+6,40 μ.β.) και το πορτογαλικό στις 1.083 μ.β. (+17,50 μ.β.).



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο