Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΒΑΣΙΛΗ ΛΥΡΙΤΖΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Β.Λ: Μαζί μας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Καμμένος.

Π.Κ: Καλημέρα!

Β.Λ: Καλώς ήρθατε, καλό μήνα. Μη ρωτήσετε για την Παναγία.

Δ.Ο.: Θα ρωτήσω για το αν η Παναγιά είναι μαζί σας, γιατί αν ισχύει αυτό…

Π.Κ: Με την Παναγιά δεν παίζουμε. Την έχουμε στην καρδιά μας… Εγώ εύχομαι η Παναγιά να είναι πάνω από την Ελλάδα γιατί ως υπερμάχος στρατηγός χρειάζεται. Και να μην την επικαλούμαστε μόνο όταν την έχουμε ανάγκη. Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την επικαλούμαστε και εγώ προσωπικά.

Δ.Ο: Και καλά κάνετε. Και μακάρι να βοηθήσει όχι μόνο εσάς.

Π.Κ: Και την παρακαλούμε να βοηθήσει την πατρίδα μας πάνω απ’ όλα, η οποία έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή και τους Έλληνες γιατί έχουμε φτάσει στις 2.500 αυτοκτονίες. Έχουμε φτάσει σε οικογένειες που δεν έχουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να θρέψουν τα παιδιά τους. Έχουμε φτάσει σε εμπόρους που αναγκάζονται πια να παίρνουν μαϊμού τιμολόγια και πλαστά τιμολόγια για να βγάλουν το ΦΠΑ. Και βλέπετε έχουν 1500% αύξηση τα πλαστά τιμολόγια. Έχουμε 1.500.000 ανέργους και έχουμε φτάσει πλέον η ελληνική κοινωνία…

Β.Λ: Το θέμα είναι τι κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις κύριε πρόεδρε.

Π.Κ: Υπάρχουν δύο θέματα αυτή τη στιγμή, τα οποία πρέπει να αποφασίσουμε. Το Μνημόνιο 1 και το Μνημόνιο 2 και οι πολιτικές που ακολουθήσαμε κατ’ εντολή της τρόικας έχουν φτάσει στο αδιέξοδο τον ελληνικό λαό. Άρα αυτό τελείωσε στις 6 Μαΐου. Τα μνημόνια και οι πολιτικές των μνημονίων δηλαδή και οι συμβάσεις οι δανειακές οι οποίες μας έχουν οδηγήσει στο να μη μπορούμε να πάρουμε φάρμακα. Δύο οκτακόσια έχουν μείνει μέχρι τον Αύγουστο σε αποθεματικά από το Μνημόνιο για την υγεία και την αγορά φαρμάκων. Τα φαρμακεία δεν έχουν φάρμακα. Οι φαρμακοποιοί έχουν φτάσει πλέον να μη μπορον να χρηματοδοτήσουν άλλο. Τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα για τους καρκινοπαθείς και για τα παιδιά. Αυτά όμως είναι, πρέπει να το καταλάβουμε, συνέπειες του μνημονίου.

Β.Λ: Άρα άμα καταργήσουμε το μνημόνιο από πού θα πληρώνουμε;

Π.Κ: Από πού θα πληρώνουμε; Αντί να πληρώνουμε το ομόλογο των κερδοσκόπων, τα 500 εκατομμύρια που πλήρωσε η κυβέρνηση Παπαδήμου πριν φύγει –η τελευταία πράξη της- στους κερδοσκόπους που τα αγόρασαν με 20% της αξίας του. Δηλαδή το αγόρασαν 100 εκατομμύρια και το πληρώσαμε 500 εκατομμύρια. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να πληρώσουμε πρώτα τις ανάγκες του κράτους. Και αυτά είναι τα φάρμακα, είναι η παιδεία…

Δ.Ο: Να ρωτήσω κάτι κύριε Καμμένο. Αν ακυρωθούν αύριο τα μνημόνια όπως λέτε, τι θα κάνετε εσείς μετά; Ωραία, ας συμφωνήσουμε ότι έτσι είναι τα πράγματα στο παρελθόν. Τώρα τι κάνουμε;

Β.Λ: Θέλω να δω αν συμφωνεί η θέση σας με αυτό που εξέφρασε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για μονομερή κατάργηση του Μνημονίου.

Π.Κ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει θέσεις. Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε: .Κατάργηση μονομερώς των μνημονίων.

Δ.Ο: Και ο ΣΥΡΙΖΑ το έλεγε. Κατάργηση έλεγε.

Π.Κ: Όχι δεν το έλεγε έτσι. Αναδιαπραγμάτευση έλεγε.

Δ.Ο: Άρα συμφωνείτε μαζί τους.

Π.Κ: Όχι, εκείνοι συμφωνούν μαζί μας. Εδώ συμφωνεί ο κ. Σαμαράς σε ορισμένα μαζί μας. Μας έλεγε λαϊκιστές όταν λέγαμε μέτρα τα οποία εχθές εξήγγειλε εκείνος.  Άρχισε τώρα να συμφωνεί με τα μέτρα που εμείς εξαγγείλαμε πριν από δύο μήνες. Όταν είχατε φέρει το Σαμαρά εδώ πέρα, μας έλεγε λαϊκιστές. Όμως κατάλαβαν πια ότι το Μνημόνιο δεν πάει. Η υποδούλωση στο Μνημόνιο του κυρίου Σαμαρά και του κυρίου Βενιζέλου και οι υπογραφές τους…

Δ.Ο: Τώρα το επαναδιαπραγματεύονται δεν το καταργούν.

Π.Κ: Τι είναι αυτά που λέτε τώρα.

Δ.Ο: Κινδυνεύουμε με επιστροφή στη δραχμή.

Π.Κ: Όχι, δεν κινδυνεύουμε με επιστροφή στη δραχμή. Θα σας τα πω και αυτά. Και το θέμα είναι το εξής. Ο κ. Σαμαράς ή τιμά την υπογραφή που έδωσε στους Ευρωπαίους και τους λέει ότι θα ακολουθήσει το Μνημόνιο –δηλαδή ούτε αυτά που είπε χθες- ή λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Ένα από τα δύο είναι. Δεν διαπραγματεύτηκε καν!

Δ.Ο: Μιλάει για τώρα! Δε μπορεί να είναι…

Π.Κ: Και μας είπε προεκλογικά όπως θυμάστε και θυμάται και ο ελληνικός λαός ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση. Το θυμάστε; Είστε λαϊκιστές έλεγε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση.

Β.Λ: Όχι, όχι. Για να είμαστε δίκαιοι κύριε Πρόεδρε είχε πει για διαπραγμάτευση.
Π.Κ: Διαπραγμάτευση σε τι; Στη δανειακή σύμβαση; Στη δανειακή σύμβαση υπέγραψε. Έβαλε την υπογραφή του φαρδιά- πλατιά με τον κ. Βενιζέλο και λέει δεν αμφισβητείται κανένας από τους όρους του Μνημονίου.

Β.Λ: Ωραία. Τώρα λέει ότι θέλει να το διαπραγματευτεί.

Π.Κ: Τώρα ξαναέκανε κωλοτούμπα, έτσι; Λοιπόν με κωλοτούμπες και με τέτοιου είδους… Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, να αποσύρει την υπογραφή του που την έβαλε φαρδιά-πλατιά και δέσμευσε και τον ίδιο και το κόμμα του.

Δ.Ο: Αυτό είναι προϋπόθεση για σας;

Π.Κ: Τι προϋπόθεση! Αυτό πρέπει να το κάνει άμεσα εάν σέβεται τον ελληνικό λαό.
Δ.Ο: Άλλο λέω. Προφανώς δε θα έχουμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Π.Κ: Ακούστε γιατί υπάρχει και ένα άλλο. Εχθές πήγα στον κ. Προβόπουλο με τον οποίο μίλησα μία ώρα, αλλα και με άλλα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση χωρίς τη θέληση της Ελλάδος να επιστρέψουμε στη δραχμή. Δε μας διώχνει κανείς από το ευρώ. Θα πρέπει λοιπόν να πάρουν τα διλήμματα που τους έβαλαν οι διάφοροι κερδοσκόποι και η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, να τα σκίσουν και να πουν ότι αυτό το δίλημμα που βάζουμε στον ελληνικό λαό είναι για να τον εκφοβίσουμε. Ευρώ ή δραχμή δεν υπάρχει.

Δ.Ο: Γιατί το λέτε αυτό κύριο Καμμένο;

Π.Κ: Γιατί δε μπορεί κανείς να μας βγάλει!

Δ.Ο: Με συγχωρείτε. Αν η κόλαση στο Μνημόνιο είναι χειρότερη θα παραμείνετε στο ευρώ;

Π.Κ: Αυτό είναι άλλο. Η κόλαση μες στο Μνημόνιο είναι η απόλυτη κόλαση. Και πρέπει να φύγουμε από το Μνημόνιο.

Δ.Ο: Όταν εντός του ευρώ δε μπορείς να ζήσεις, φεύγοντας από το ευρώ τι θα κάνεις;

Π.Κ: Γιατί δε μπορείς να ζήσεις με το ευρώ; Άρα αποδέχεστε και εσείς ότι σε αυτό εδώ το τραπέζι ελέχθη πολλές φορές ότι θα μας διώξουν από το ευρώ. Κανείς δε μπορεί να μας διώξει από το ευρώ. Κανείς.

Δ.Ο: Κύριε Πρόεδρε, θα μας πιέσουν να φύγουμε μόνοι μας, αυτό λέω. Αν έρθει Χούντα, τι θα γίνει κύριε Καμμένε αύριο το πρωί;

Π.Κ: Διαβάσατε τους Times της Νέας Υόρκης προχθές; Τι έγραφαν οι Times; Αυτό που λέγαμε εμείς. Επί δύο χρόνια το λέω μόνος μου και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το λένε εδώ και τρεις μήνες. Ότι δηλαδή τα λεφτά τα οποία δίνονται ως βοήθεια πάνε στο 100% για να πληρώνονται οι δόσεις και τα τοκοχρεολύσια προς τους ίδιους τους δανειστές. Δηλαδή για να τα παίρνουν από τη μία τσέπη και να τα βάζουν στην άλλη.
Β.Λ: Τα άλλα κόμματα όμως,  το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία για τους οποίους αναφέρεστε εννοώ.

Π.Κ: Είπα ότι είπανε οι Times της Νέας Υόρκης. Άρα λοιπόν το παραμύθι το δεύτερο που λένε στον ελληνικό λαό ότι δηλαδή εάν κοπεί η βοήθεια δε θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις είναι ψέματα. Μισθοί και συντάξεις κινδυνεύουν να μην πάρουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι εάν ψηφίσουν  τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ βεβαίως οι οποίοι ξεκάθαρα…

Δ.Ο: Δεν πάει έτσι όπως το λέτε. Δηλαδή θα πληρώνουμε και μισθούς και συντάξεις και όλα καλά. Δε χρειαζόμαστε τα δάνεια.

Π.Κ: Το «Λεφτά Υπάρχουν» να το πείτε στον κ. Σαμαρά, όχι σε μένα. Εγώ λέω ότι απ’ τα λεφτά που έχουμε θα προτάξουμε να πληρώνουμε μισθούς, συντάξεις, τα φάρμακα, την υγεία, την παιδεία και από κει και πέρα θα πληρώσουμε εκείνο το δάνειο και τη δόση που αντέχουμε να πληρώσουμε.

Β.Λ: Αυτό που λέτε.

Π.Κ: Δηλαδή το Ταμείο Χρηματοδοτικής Συνοχής θα το πάρουμε και αντί να αποφασίζουν οι δανειστές το που θα πληρώνουμε, πρώτα θα αποφασίζουμε εμείς σαν κυρίαρχο κράτος. Γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα.

Β.Λ: Αν ισχύει απολύτως αυτό που λέτε ότι μας δίνουν τα τόσα λεφτά από τη μία τσέπη στην άλλη που λέγατε και πριν, αν ισχύει απολύτως αυτό που συμβαίνει, είναι ότι εδώ κάτι τρέχει και είναι τόσο χάλια τα πράγματα.

Π.Κ: Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος; Είναι δυνατόν να πηγαίνει σήμερα στη Λέσχη Bilderberg και να κατεβαίνει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ; Ο άνθρωπος ο οποίος άλλαξε...

Β.Λ: Καταψήφισε.

Π.Κ: Μα τι καταψήφισε, πάλι ο ίδιος είναι. Να τον ξηλώσουν και να τον διώξουν διότι αλλοίωσε τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Οδήγησε τη χώρα να μπει στο Μνημόνιο και στην τρόικα. Έγινε συνεργός εν συνεχεία ο κ. Σαμαράς που του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης.

Β.Λ: Μας ενδιαφέρει το αύριο κ. Πρόεδρε. Εξηγήστε μου λίγο να το καταλάβω γιατί μπορεί εγώ να μη θέλω να το καταλάβω. Λέτε: μας δίνουν τόσα λεφτά μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουμε τα δανεικά που μας έχουν δώσει. Τις δόσεις. Τα τοκοχρεολύσια και τις δόσεις. Μάλιστα. Να το δεχθώ ότι είναι έτσι. Που δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά να το δεχθώ ότι είναι έτσι. Αυτό όμως σημαίνει ότι με τα υπόλοιπα είμαστε στην κατάσταση την τραγική που είμαστε τώρα. Γιατί ή τα παίρνουμε τα λεφτά και τα δίνουμε κατ’ ευθείαν και ζούμε με τα υπόλοιπα που ζούμε τώρα –που είμαστε χωρίς νοσοκομεία, χωρίς παιδεία, χωρίς συντάξεις-…

Π.Κ: Ακούστε με. Τα 500 εκατομμύρια που δώσαμε προχθές, που υπέγραψε ο κ. Παπαδήμος να δώσουμε προχθές στους κερδοσκό,πους ενώ το αγόρασαν το ομόλογο αυτό με 100 εκατομμύρια πριν ένα μήνα…

Β.Λ: Έχει και άλλα η ιστορία από πίσω.
Π.Κ: Έχει και άλλα από πίσω η ιστορία λοιπόν.

Β.Λ: Έχει άλλα 6,5 δις.

Π.Κ: Αντί λοιπόν να πληρώσουν τα 500 εκατομμύρια για να πληρωθεί ο κύριος με το κότερο στο νησί του Πάσχα, θα πληρώναμε πρώτα τα φάρμακα για να μην πεθαίνουν οι καρκινοπαθείς στην Ελλάδα. Εάν πάρεις στα χέρια σου την εθνική κυριαρχία και την ασυλία, αν πεις κύριοι, το Μνημόνιο τελειώνει εδώ, το καταργώ, το ταμείο το χειρίζομαι εγώ ως κυρίαρχη χώρα...

Β.Λ: Το ταμείο δε θα έχει όμως τα λεφτά που έχει τώρα.

Π.Κ: Θα έχει τα λεφτά που μπαίνουν μέσα από τους φόρους και τις κρατήσεις που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Με τα λεφτά αυτά θα πληρωθούν πρώτα αυτά που έχει ανάγκη το κράτος. Αυτό θα πει κυρίαρχο κράτος. Η κατάσταση είναι τραγική.

Β.Λ. : Άρα επιστροφή στη δραχμή, λέτε.

Π.Κ: Δεν είναι καμιά επιστροφή στη δραχμή

Δ.Ο.: Τι είναι κ. Καμμένο τότε; Άμα σταματήσουν τα δανεικά;

Π.Κ.: Και αυτό το παραμύθι τελειώνει εδώ.

Δ.Ο: Τελειώνει λέτε.

Π.Κ.: Τελειώνει το παραμύθι αυτό. Εχθές ο ίδιος ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος είπε δυνατότητα να βγούμε από το ευρώ χωρίς να το θέλουμε εμείς, δεν υπάρχει.

Δ.Ο: Αυτό το λένε όλοι κ. Καμμένο. Δεν είναι καμιά σοφία αυτό που λέει ο κ. Προβόπουλος. Το ξέρουμε όλοι.

Π.Κ.: Ακούστε λίγο. Με ευρώ κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πολίτες. Ευρώ πληρώνουν φόρους. Ευρώ εισπράττει το κράτος.

Δ.Ο: Και εσείς μπορείτε να εγγυηθείτε λοιπόν ότι αν εσείς είστε στη κυβέρνηση θα μείνουμε στο ευρώ και στην Ευρώπη;

Π.Κ.: Μα βεβαίως

Δ.Ο: Μπορείτε να το πείτε ή είστε κι εσείς ελαστικός σ’ αυτό όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ξέρω λέω…

Π.Κ.: Μα ακούστε κάτι. Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να μας βγάλουν από το ευρώ. Κι εμείς σαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ΝΑΙ στην Ευρώπη των Εθνών,  ΝΑΙ στο ευρώ. Προχθές συναντήθηκα με τον Ισπανό Πρέσβη και είχα μια συζήτηση μιάμιση – δυο ώρες. Εγώ δεν κουβαλάω τις κάμερες από πίσω για να κάνω δηλώσεις. Και ίσως είναι λάθος αυτό. Να σας πω ότι η Ισπανία βρίσκεται σε πολύ πιο δύσκολη θέση από την Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Δ.Ο: Αλήθεια είναι αυτό.
Π.Κ.: Εάν λοιπόν η Ισπανία έμπαινε σε μνημονιακή λογική ή στον EFSF, σας πληροφορώ ότι αυτό που μου είπανε και αυτό που γράφτηκε στις εφημερίδες,  αφήστε τι μου είπε ο κ. Πρέσβης, θα βλέπατε ότι θα διαλυόταν μία τεράστια χώρα η οποία δεν έχει τα νούμερα τα δικά μας, μιλάμε για δισεκατομμύρια.

Β.Λ. : Λοιπόν, για να δούμε λίγο τα δικά μας. Πρόεδρε τι σκοπεύετε να κάνετε…  

Π.Κ.: Αυτά λοιπόν σας τα λέω γιατί πρέπει να καταλάβει ο Ελληνικός λαός και όσο βγαίνω στην τηλεόραση πρέπει να το περνάω το μήνυμα. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Τους μόνους που πρέπει να φοβηθεί είναι τα Μνημόνια, την τρόικα, τους τοκογλύφους και τα όργανα τους εδώ, που είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Δ.Ο. : Μ’ αυτά τα όργανα όμως θα κυβερνήσετε εάν κληθείτε…

Β.Λ.: Λοιπόν, μισό λεπτό, εδώ έχουμε μπροστά μας ένα πραγματικό πρόβλημα ο κόσμος θα ψηφίσει...

Π.Κ.: Εμείς με λογική Μνημονίου δεν κυβερνάμε.

Β.Λ. : Μισό λεπτό μπορείτε να κυβερνήσετε με το ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει τη λογική του Μνημονίου;

Π.Κ.: Ακούστε λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταρχήν είναι ένα κόμμα το οποίο ξεκίνησε από ,πέντε έφτασε δεκαπέντε, τώρα φτάνει εικοσι-πέντε, τριάντα, το βγάλατε σήμερα εσείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα λέει οτι θα κάνει το πρόγραμμα του. Να κυβερνήσω με ποιον; Με έναν ο οποίος δεν έχει βγάλει πρόγραμμα; Δεύτερον, με το ΣΥΡΙΖΑ...

Β.Λ. : Έχει βασικές αρχές…

Π.Κ.: Ακούστε λοιπόν με το ΣΥΡΙΖΑ. Τι βασικές αρχές; Εδώ πέρα γίνεται η «κωλοτούμπα» της «κωλοτούμπας».

Β.Λ. : Ε, τώρα σας κατηγορούν κι εσάς γι’ αυτό.

Π.Κ.: Καμία, «κωλοτούμπα» εμείς

Β.Λ. : Από ‘κει που δε θα πηγαίνατε ούτε πεθαμένος, τα συζητάτε τώρα. Τώρα περπατάτε, πάτε.

Π.Κ.: Τι λέτε κύριε;

Β.Λ. : Όχι μισό λεπτό, δε μ’ ενδιαφέρει το προσωπικό, εμένα πολιτικά με νοιάζει. Δε με νοιάζει αν θα είναι ο Βενιζέλος ή ο Σαμαράς, ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία θέλω να μου πείτε...

Π.Κ.: Ναι αλλά προσέξτε, όσο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία παραμένουν στο Μνημόνιο, ισχύει το ούτε νεκρός. Εάν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία κάνουν λίγο παραπάνω «κωλοτούμπα» απ’ ότι έχουν κάνει και πούνε καταργούμε το Μνημόνιο αύριο το πρωί και κάνουμε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας , το κάνουμε.

Δ.Ο. : Δεν είπατε αυτό, αυτό είναι άλλο θέμα. Πρώτα απ’ όλα δεν είπατε αυτό, είπατε εγώ με Σαμαρά και Βενιζέλο δεν μπαίνω στην κυβέρνηση. Εάν πάνε στην άκρη αυτοί οι δύο μπαίνετε;

Π.Κ.: Μα σας λέω με την προϋπόθεση ότι θα καταργηθεί το Μνημόνιο.

Β.Λ. : Με την προϋπόθεση ότι θα έχουν τη δική σας θέση;

Π.Κ.: Με την προϋπόθεση ότι θα γίνει μία κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και θα καταργηθεί το Μνημόνιο.

Β.Λ. : Κυβέρνηση Συνεργασίας σημαίνει συμφωνία πάνω σε βασικές αρχές.

Π.Κ.: Από τώρα όμως.

Β.Λ. : Από τώρα.

Π.Κ.: Να πούνε ποιες είναι οι αρχές.

Β.Λ. : Εντάξει. Εσείς έχετε μία πρόταση πάνω στην οποία κατά τη γνώμη σας θα έπρεπε να συγκροτηθεί να συγκροτηθεί.

Π.Κ.: 58 σελίδες…

Β.Λ.:  Μα δεν μπορεί να είναι το πρόγραμμα σας.

Π.Κ: Τα 7 σημεία που καταθέσαμε στο συμβούλιο Αρχηγών είναι οι προϋποθέσεις . Η κατάργηση του μνημονίου είναι ένα απαρέγκλιτο σημείο. Δεν  πρόκειται να γίνει καμία συμφωνία με κανέναν ούτε πρόσωπο ούτε κόμμα..

Δ.Ο. :Άρα μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ μπορείτε να συνεργαστείτε;

Π.Κ: Ακούστε για το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέματα πολύ σοβαρά, γιατί πρέπει να τα ξέρει ο ελληνικός λαός. Εμείς με το ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τεράστια διαφορά στα εθνικά θέματα. Μπορώ να μιλήσω εγώ για τουρκική μειονότητα στην Θράκη; Μπορώ να μιλήσω εγώ για κράτος των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία; Μπορώ να μιλήσω εγώ για την υπερφορολόγηση για την οποία λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή; Άκουσα σήμερα για το 1% που επανήλθε πάλι. Σήμερα. Έτσι; Εδώ πέρα στενάζει ο ελληνικός λαός, στενάζει η αγορά από την υπερφορολόγηση. Αν η λύση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η υπερφορολόγηση…

Δ.Ο.: Στα υψηλά στρώματα λέει, στους πλούσιους δηλαδή…

Π.Κ: Ποίοι είναι οι πλούσιοι; Οι πλούσιοι τα έχουν βγάλει έξω. Από τα 130 δις που δόθηκε βοήθεια στις τράπεζες πόσα έχουν μείνει στην Ελλάδα; Πόσα έχουν μείνει στην Ελλάδα;

Δ.Ο :Από τα λεφτά λέτε;

Β.Λ.: Τα 75 έχουν βγει έξω πάντως.

Π.Κ: Ξέρουμε ότι έχουν βγει έξω. Εδώ πέρα τη κάναμε; Ανακεφαλασαμε τις τράπεζες, που δεν το ψηφίσαμε εμείς και φώναζα τότε, τα πήγαν στη Ελβετία προκειμένου να πτωχεύσει η χώρα και να έρθουν να αγοράσουν κατασχεμένα διαμερίσματα από τις τράπεζες των Ελλήνων πολιτών.

Β.Λ.: Τα τεράστια ποσά έχουν φύγει από πριν, τα τεράστια ποσά έχουν αποχωρήσει από τις τράπεζες.

Π.Κ.: Δέκα δισεκατομμύρια την προηγούμενη βδομάδα. Δέκα δις σας το λέω εγώ.

Β.Λ. :Τρία.

Π.Κ: Τις τελευταίες μέρες έφυγαν δέκα δις. Εγώ θα πάω στο λογιστήριο του κράτους σε λίγο. Τα λεφτά λοιπόν τα βγάζουν έξω και τα βάζουν και στα σεντούκια γιατί υπολογίζουν την επόμενη ημέρα που θα σκάσει η βόμβα, θα έρθουνε και θα πάρουνε για ένα κομμάτι ψωμί τα  κατασχεμένα. Για αυτό εγώ τι λέω, ασυλία της χώρας. Ασυλία της χώρας. Εγώ θα κόψω το χέρι στις εισπρακτικές εταιρίες, στους νταβατζήδες που παίρνουν τηλέφωνο στις οικογένειες και αυτή τη στιγμή απειλούν για την κάρτα. Που αυτή τη στιγμή δεν έχει να πληρώσει ο άνεργος . Θα έρθει αύριο το πρωί η εισπρακτική εταιρία, το παραχώρησε προσωπικά ο Σαμαράς και προσωπικά ο Βενιζέλος και έβαλαν αυτή τη στιγμή τις εισπρακτικές εταιρίες να μαζεύουν τους φόρους που δεν αντέχει να πληρώσει ο έλληνας πολίτης.

Δ.Ο.: Τι θα κάνετε; Θα τα κρατικοποιήσετε αυτά;

Π.Κ.: Εκεί λοιπόν εμείς θα πάρουμε τη χώρα στα χέρια μας, η ασυλία της χώρας επανέρχεται και καταργείται το άρθρο 15 του πρώτου μνημονίου, το οποίο παραχωρεί την ασυλία της χώρας. Προστατεύουμε τους Έλληνες πολίτες, θα δουλέψουμε πολύ σκληρά.

Δ.Ο. : Άρα με το ΣΥΡΙΖΑ δεν πάτε και μένετε μόνο σας. Το μήνυμα που περνάτε στον ελληνικό λαό είναι ότι θέλω να γίνω αυτοδύναμος. Μα δεν λέτε τίποτα άλλο. 

Π.Κ: Το μήνυμα μας στον ελληνικό λαό είναι ότι η πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η πολιτική εξόδου από το μνημόνιο τώρα. Από εκεί και πέρα η πολιτική ανάπτυξης της χώρας θα πρέπει να είναι μια πολιτική που καθορίζεται από την Ελλάδα και όχι από το εξωτερικό. Κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να γίνει, αν καταλάβουνε την αλητεία που έχουνε κάνει απέναντι στον ελληνικό λαό να βάλουν την  Ελλάδα στο μνημόνιο. Να φύγουμε από την τρόικα και τους νταβατζήδες.

Δ. Ο.: Δεν συμφωνεί κανένας μαζί σας όμως.

Π.Κ: Στο τέλος θα συμφωνήσουν θα δείτε γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος. Βγαίνει ο κ. Σαμαράς εχθές και λέει επιστροφή σε μισθούς και συντάξεις του 2009, θυμάστε όταν το είπα εγώ τι έγινε; Θυμάστε όταν το είπα πριν δύο μήνες;

Δ. Ο.: Μας λέτε ότι λεφτά υπάρχουν.

Π.Κ: Λάθος κάνετε. Βγαίνανε και μου λέγανε, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε λαϊκιστές. Όταν τους λέγαμε τα 3 δις που κόπηκαν ο ελληνικός λαός, ο μισθωτός και συνταξιούχος, θα πάει να τα καταναλώσει, ουσιαστικά από τα 3 δις τα 2,8 δις θα επιστρέψουν  πίσω στο κράτος θα πληρώσει Φ.Π.Α θα πληρώσει φόρο.

Δ. Ο. : Άλλαξε το περιβάλλον στην Ευρώπη κ. Καμμένε, μην υποτιμάμε τις αλλαγές και τις σεισμικές δονήσεις που γίνονται.
Π.Κ: Γιατί άλλαξε το περιβάλλον; Γιατί ξεσηκώθηκε ο Νότος. Γιατί ξεσηκώθηκε ο Νότος;  Γιατί οι τραπεζίτες δεν ήλεγξαν μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού, τους Σαμαράδες και Βενιζέλους. Και βγήκε ο ισπανικός λαός, ο γαλλικός λαός, ο ιταλικός λαός και τους λέει δεν πάει άλλο, μέχρι εδώ.

Δ. Ο. : Πήραν το μήνυμα λέτε;

Π.Κ: Όχι απλώς πήραν το μήνυμα, αλλά ουσιαστικά βλέπετε ότι φοβήθηκε και το παντοδύναμο Δ.Ν.Τ, η κ. Λαγκάρντ. Έβγαινε και κούναγε τα δάκτυλα, φιλιότανε με τον κ. Παπακωνσταντίνου πριν από 3 μήνες , έτσι μην ξεχνιόμαστε. Βγήκε και επιτέθηκε στη χώρα μας με αήθη τρόπο. Μέχρι ο Ολάντ...

Δ. Ο. : Ζήτησε συγγνώμη...

Π.Κ: Τι θα πει ζήτησε συγγνώμη; Ναι, ξέρετε λέει, να αλλάξουμε τους όρους. Τι θα πει να αλλάξουμε τους όρους;  Άρα λοιπόν αυτό το παραμύθι που μας έλεγαν οι συγκυβερνήτες δεν αλλάζει τίποτα, είναι ένα παραμύθι. Αυτοί οι τύποι λοιπόν, πρέπει να πάνε να μαζέψουνε τις υπογραφές υποτελείας στην τρόικα, να ζητήσουνε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και για μένα να σηκωθούν να φύγουνε από την πολιτική σκηνή. Πρόδωσαν πολύ την Ελλάδα και την ελληνική οικογένεια. Εμείς αυτό που λέμε είναι θα προστατέψουμε την ελληνική οικογένεια.

Β.Λ. : Είναι ποινικά υπόλογοι;

Π.Κ: Αν είναι ποινικά υπόλογοι; Αυτοί οι οποίοι αλλοίωσαν τα στατιστικά στοιχεία; Με τα CDS τι έγινε;

Β.Λ.: Μου λέτε θα μπω σε εθνική κυβέρνηση με ανθρώπους που θέλετε να στείλετε στο ειδικό δικαστήριο.

Π.Κ: Είπα εγώ Βενιζέλο και Σαμαρά.

Β.Λ. : Μα μου λέτε εθνική κυβέρνηση;

Π.Κ: Δεν κατάλαβα, θα πάμε να πάρουμε τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά και τον Παπακωνσταντίνου οι οποίοι έκρυβαν...

Β.Λ.: Είναι θέμα προσώπων μόνο;

Π.Κ: Είναι θέμα πολιτικής πρωτίστως.

Δ.Ο. : Αφήστε τον κ. Παπακωνσταντίνου, τον έδιωξε ο λαός.

Π.Κ: Να τον αφήσω να πάει που; Να πάει στη Σέριφο να κάνει μπάνιο στη δεξαμενή, την ώρα που ελληνικός λαός πεινάει; Ποιόν να αφήσω; Εδώ με τα CDS  εχθές, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εγώ δεν το περίμενα,  όταν τον ρώτησα "σας ζήτησα μέσω της Βουλής των Ελλήνων να μας πείτε ποίοι αγόρασαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το ποντάρισμα για την πτώχευση της Ελλάδος, γιατί δεν μας το δώσατε; Γιατί δεν μας δώσατε την έκθεση της Blackrock;Γιατί δεν μας δίνετε το μετοχολόγιο της Τράπεζας της Ελλάδας;"

 Και μου απαντάει ο κ.Προβολπουλος: "Κύριε Πρόεδρε στη διάθεση σας είναι.  Δεν μας τα ζήτησαν ποτέ".

Προσέξτε τώρα, Παπακωνσταντίνου υπουργός Οικονομικών σε κυβέρνηση  Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, εν συνεχεία Σαχινίδης υπουργός Οικονομικών, μας απαντούσαν στη Βουλή σε εμάς και τον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ τότε, ότι δεν έχουμε τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Και έρχεται η Τράπεζα της Ελλάδας και τι λέει; Πάρτε την έκθεση της Blackrock να ξέρετε τι συμβαίνει, καταθέσαμε για τα CDS ,πριν από δύο μήνες μας κάλεσε ο εισαγγελέας για τα CDS. Ξέρετε τη σημαίνει αυτό; Ο εισαγγελέας Κορέας αυτή τη στιγμή, ο οικονομικός εισαγγελέας, έχει στα χέρια του το ποιός αγόρασε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το στοίχημα για τη χώρα. Θα ζητήσει δικαστική συνδρομή προκειμένου να αποδειχθεί ότι αυτοί που βάλανε τη χώρα στο μνημόνιο, τελειώνουμε, λοιπόν, αυτοί λοιπόν οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση και θα φέρουν τα λεφτά πίσω και θα μπούνε μέσα.

Δ.Ο : Μάλιστα.

Β.Λ. : Καλημέρα σας κ. Πρόεδρε, ευχόμαστε τα καλύτερα να ‘στε καλά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο