Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Γυναίκες & Πολιτισμός​, 4-7-2012, Αθήνα

Γυναίκες & Πολιτισμός, έννοιες αλληλοκαλυπτόμενες


Με πολύ χαρά άκουσα (από την κα Δήμητρα) ότι την Τετάρτη, 4 Ιουλ 2012, στις 09.30, στον χώρο Gazarte (Γκάζι, Αθηνών) η ΜΙΛΗΤΟΣ οργανώνει συνέδριο, με θέμα «Γυναίκες σε επαγγέλματα πολιτισμού: Αγορά εργασίας και κινητικότητα».

Με πολύ σεβασμό αναγνωρίζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της μητέρας (13/5/2012), ακόμα υπάρχει και η Ημέρα της Γυναίκας (8/3/2012), αλλά η πραγματική γιορτή της γυναίκας είναι η καθημερινή της ενασχόληση με την πραγματική ζωή.

Οι Γυναίκες σαν επαγγελματίες είναι ποιο επιτυχημένες. Αφού τα καταφέρνουν να διαχειριστούν τα οικονομικά της οικογένειας με όσα χρήματα φθάνουν στο σπίτι, να έχουν να φάνε όλοι, να κρατούν τα μέλη της οικογένειας υγιή, και να ντύνονται, τότε αυτές είναι οι καλύτερες μάνατζερ.

Η κα Γεωργία Δρόσσου-Παγίδα (Πρόεδρος Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας) είπε: Η Αγρότισσα ήταν πάντα το κέντρο της ελληνικής αγροτικής οικογένειας και της οικονομίας της. Άλλωστε ΟΙΚΟ-νομία λέγεται ακόμα και σήμερα. Πρόκειται για την διαχείριση του «οίκου» και η γυναίκα ήταν πάντα το κέντρο. Και συνέχισε: Τα τελευταία χρόνια με την επιστροφή στις παραδοσιακές γεύσεις ξαναανακαλύψαμε ότι η γυναίκα δεν είναι μόνο το κέντρο, αλλά και ο θησαυρός της αγροτικής υπαίθρου. Η αγρότισσα έχει μέσα της όλες τις παραδόσεις και τις τοπικές γεύσεις και τις γνώσεις για την παραδοσιακή διατροφή, όλο τον τοπικό πολιτισμό.

Το Women Mobility Enhancement mechanism-WO.M.EN είναι ένα 24μηνο ευρωπαϊκό έργο που αναπτύχθηκε κυρίως στην Ελλάδα και Ιταλία με εταίρους από την Ελλάδα, το BIC of Attika, την ΜΙΛΗΤΟΣ και την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την ολοκληρωμένη προσέγγιση ενδυνάμωσης της κινητικότητας στην εργασία των γυναικών, μέσω της υποστήριξης της δια βίου βελτίωσης των επαγγελματικών δεξιοτήτων των γυναικών.

Η εξαιρετική επιτυχία της διοργάνωσης πριν ένα χρόνο της ανοικτής συζήτησης (23/11/2011) με την συμμετοχή αρχαιολόγων, ιστορικών, διαφημιστών σχεδιαστών μόδας, στυλιστριών, σχεδιαστών κοσμημάτων, εκδοτριών, σεναριογράφων, σκηνοθετών, διοργανωτών εκδηλώσεων, γραφιστριών, συντηρητών έργων τέχνης, αρχιτεκτόνων, διακοσμητών, χορογράφων, ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών, φωτογράφων, δημοσιογράφων, επαγγελματιών τουρισμού κλπ.

Η Γεωργία είναι τέχνη, και όπως κάθε τέχνη, χρειάζεται πρωτίστως γνώση, εμπειρία, έμπνευση, πειραματισμούς, αυτοσχεδιασμούς και υπομονή για να αποδώσει (λέει ο κ. Βασίλης Σαχτούρης, στην ΤΕΧΝΗ του ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΝ). Ίσως φέτος, στις 4 Ιουλ 2012, στις 09.30, στο Gazarte (Γκάζι, Αθήνα) η διοργάνωση θα μπορούσε να δεχθεί και αγρότισσες, που φαίνεται ότι δεν είναι, με μια πρώτη ματιά, στην ομάδα στόχο του έργου WOMEN, αλλά ακόμα και το να επιβιώνεις σε μια ανδροκρατούμενη αρκετά κλειστή κοινωνία είναι ήδη μια τέχνη, η τέχνη της επιβίωσης και δημιουργίας.

Δηλώσεις δωρεάν συμμετοχής: 210 6772129, info@militos.org

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο