Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ράπανος τέλος και από την Εθνική Τράπεζα - Όλη η επιστολή παραίτησής του

- Επικαλείται λόγους υγείας
- "Αποχωρώ για λόγους πέρα από την θέλησή μου", λέει χαρακτηριστικά
- Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής Οικονομικών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, Χαράλαμπος Μαζαράκης
- Ποιός θα είναι ο νέος διοικητής
- Παραιτείται αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Απόστολος Ταμβακάκη

Δυο ημέρες μετά την απόφασή του να μην ορκιστεί υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βασίλης Ράπανος παραιτείται και από Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας. Στην επιστολή του στο ΔΣ της τράπεζας εξηγεί ότι αποχωρεί και από αυτή την θέση για λόγους υγείας.

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι, μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας,

Μετά από δυόμιση χρόνια περίπου στην Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, αποχωρώ για λόγους πέρα από τη θέληση μου. Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, για λόγους υγείας, δεν μπόρεσα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός και στην οποία συναίνεσαν οι Πρόεδροι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών. Για τον ίδιο λόγο υποβάλλω σήμερα την παραίτηση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλη αυτή την περίοδο και να σας ευχηθώ υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Θα σας θυμάμαι πάντα με τα καλύτερα αισθήματα.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Βασίλης Θ. Ράπανος»

Νωρίτερα πάντως ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γ.Ζαννιάς ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά μιας και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Τράπεζας.

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλλει και ο διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης.

Νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και διευθύνων σύμβουλος αναμένεται να αναλάβει ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο οποίος μέχρι τώρα είχε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Υποδιοικητής της Εθνικής θα αναλάβει ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρος Χριστοδούλου.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός διευθυντής Οικονομικών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, Χαράλαμπος Μαζαράκης, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος του Ιουνίου 2012. Η διοίκηση του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας με ανακοίνωσή της αναγνωρίζει την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων του κ. Μαζαράκη σε εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες, καθώς και την ουσιαστική συνδρομή του στην επιτυχημένη διεκπεραίωση σημαντικών υποθέσεων, οι οποίες επέτρεψαν στην Τράπεζα να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στις ποικίλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Επίσης, η διοίκηση εξαίρει το ήθος και τον επαγγελματισμό του κ. Μαζαράκη, «που συνέβαλαν στην άκρως επιτυχημένη θητεία του στην Εθνική Τράπεζα».


NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο